Belföld

A Fidesz védelmet kérne a Czeglédy-ügy tanúinak

Budai Gyula szerint nem mernek beszélni azok, akik tudnak a részletekről, mert Gyurcsány és az MSZP falaz Czeglédynek.

A Fidesz arra kéri az ügyészséget, hogy adjon tanúvédelmet a „Czeglédy-Gyurcsány ügy” tanúinak – jelentette ki kedden Budai Gyula, a kormánypárt képviselője az MTI tudósítása szerint.

Ezt azzal indokolja, hogy szerintük Gyurcsány Ferenc és az MSZP teljes védelmet ad egy „köztörvényes bűnözőnek”, egy „durva adócsalónak”, noha az ügyben még nem született ítélet. De Budai azt is gondolja, hogy „azok, akik tudhatnak róla, valójában mi folyt a bűnszervezetben, hová tűnhettek az ellopott milliárdok, valószínűleg nem mernek beszélni és vallomást tenni, hiszen azt láthatják, hogy Gyurcsány Ferenc és az MSZP falaz Czeglédy Csabának”.

Budait megkérdezték kedd reggeli cikkünkről is, amelyben több ügyvéd azt nyilatkozta, hogy már most többeket őrizetbe vehetnének az Elios ügyében. A politikus erről úgy vélekedett: az Európai Csalás Elleni Hivatal ajánlásokat fogalmaz meg egy jelentés alapján, utána az adott tagállam dönti el, hogy indít-e eljárást. „A Legfőbb Ügyészség nyomozást rendelt el, és amíg nincsenek gyanúsítottak, teljesen felesleges fikciókat felállítani” – jelentette ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik