Belföld

Visszalép a Jobbik javára a kivándorolt magyarok pártja

Az Európai Alternatíva Párt mérlegelt és háttérbe lép. Kérik a támogatóikat, hogy Vonáékra voksoljanak.

Még tavaly februárban számoltunk be róla, hogy pártot alapítottak a külföldre költözött magyarok Európai Alternatíva Párt néven, hogy a londoni magyarokat is képviselje valaki. Szerették volna az online szavazást és ügyintézést bevezetni, valamint olyan intézkedéseket, amik megkönnyítenék a hazatérést.

A párt egy évet húzott ki, most azonban közölték, a kivándorlás megakadályozásának érdekében visszaléptetik jelöltjeiket a Jobbik javára.

Ezt azzal indokolták, hogy az időközi választásokon bebizonyosodott, hogy verni lehet a Fideszt. A megváltozott hangulatban szerintük a Jobbik lett a legerősebb kormányváltó erő, ami igazi, európai alternatívát tud nyújtani. Döntésük másik oka, hogy a parlamenti pártok közül csak a Jobbiknak van programja a külföldi magyaroknak.

A párt most tehát az állami támogatást is visszautasítja, tagjait és szimpatizánsait pedig arra kéri, jelentkezzenek át a legközelebbi magyar külképviseletre és szavazzanak a Jobbikra. Ami érdekes, mert legutóbb kezdeményezésükre a Jobbik se volt vevő.

(Kiemelt kép: MTI Fotó/Mohai Balázs)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik