Belföld

Orbán már 1989-ben elszomorodhatott, öt éve pedig még szomorúbb lehetett

„A szomszéd faluban nőttem fel, szerettük, tiszteltük Bicskét meg az itt lakókat, ez volt számunkra A Város.

Szomorú volt látni, amikor menekülttábort nyitottak benne

– mondta Orbán Viktor vasárnapi kampányvideójában.

Orbán a menekülttábor újranyitásával riogatja a bicskeieket
Legújabb kampányvideójában a miniszterelnök kabát nélkül, legendás kockás ingében dacol a mínuszokkal és egy németjuhásszal.

Furcsa, hogy a miniszterelnök éppen egy közel harmincéves érzést idézett fel a választáshoz közeledve, hiszen mint a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal honlapján olvasható:

Bicske város 1989 óta ad otthont a menekültként Magyarországra érkező külföldieknek. Az első időszakban Erdélyből érkeztek kérelmezők, majd a volt Jugoszlávia területéről és a volt szovjet tagállamokból menekültek tömegesen. A kezdetekben, átlagban napi 200-250 menedékkérő, menedékes tartózkodott a befogadó állomáson.

Orbán Viktor persze 1989-ban még nem volt hatalmon, hogy megakadályozza befogadó állomás megnyitását, a mostani nyilatkozat tükrében ugyanakkor nem teljesen érthető, hogy öt éve, immár miniszterelnökként miért nem tett valamit a tábor bővítése ellen. Az állami honlap szerint ugyanis

2013. nyarától a Bicskei befogadó intézményben a nemzetközi védelemért folyamodó menedékkérő személyek, valamint a nemzetközi védelemben részesült menekült és oltalmazott személyek is elhelyezést nyernek.

Kép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Ajánlott videó

Olvasói sztorik