Belföld

Képviselő lenne? Néhány órája maradt

Hétfő délután négykor lejár az ajánlásgyűjtési és jelöltállítási határidő.

Az áprilisi országgyűlési választáson csak az indulhat jelöltként, akinek eddig az időpontig sikerült összegyűjtenie 500 érvényes ajánlást, ajánlóíveit leadta a választási bizottságnál és a testület az ajánlások ellenőrzése után a jelöltet hivatalosan nyilvántartásba vették.

A hétfő délután négy óra után beérkező ajánlásokat, jelentkezéseket a bizottságok már nem fogadhatják el.Az ajánlásokat a bizottságok mellett működő irodáknak ellenőrizniük kell, erre három napjuk van. Azt, aki közvetlenül a hétfő délutáni határidő előtt adta le ajánlásait, a választási bizottság legkésőbb a bejelentést követő negyedik napon, pénteken veszi nyilvántartásba.

A jelöltek bejelentését, illetve a választási bizottságok döntéseit a jelöltek nyilvántartásba vételéről a bizottságok mellett működő választási irodák rögzítik a választási informatikai rendszerben. Az adatok így jelennek meg a Nemzeti Választási Iroda (NVI) internetes oldalán.

Így – bár a határidő 16 órakor lejár -, a www.valasztas.hu oldalon még egy ideig folyamatosan frissülnek a bejelentett, nyilvántartásba vett jelöltek számára vonatkozó adatok. Az NVI tájékoztató oldala szerint már több mint 1600 jelöltet jelentettek be, és csaknem 800-at vettek nyilvántartásba. (mti)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik