Belföld

Képviselő lenne? Néhány órája maradt

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2018. 03. 05. 06:19

Hétfő délután négykor lejár az ajánlásgyűjtési és jelöltállítási határidő.

Az áprilisi országgyűlési választáson csak az indulhat jelöltként, akinek eddig az időpontig sikerült összegyűjtenie 500 érvényes ajánlást, ajánlóíveit leadta a választási bizottságnál és a testület az ajánlások ellenőrzése után a jelöltet hivatalosan nyilvántartásba vették.

A hétfő délután négy óra után beérkező ajánlásokat, jelentkezéseket a bizottságok már nem fogadhatják el.Az ajánlásokat a bizottságok mellett működő irodáknak ellenőrizniük kell, erre három napjuk van. Azt, aki közvetlenül a hétfő délutáni határidő előtt adta le ajánlásait, a választási bizottság legkésőbb a bejelentést követő negyedik napon, pénteken veszi nyilvántartásba.

A jelöltek bejelentését, illetve a választási bizottságok döntéseit a jelöltek nyilvántartásba vételéről a bizottságok mellett működő választási irodák rögzítik a választási informatikai rendszerben. Az adatok így jelennek meg a Nemzeti Választási Iroda (NVI) internetes oldalán.

Így – bár a határidő 16 órakor lejár -, a www.valasztas.hu oldalon még egy ideig folyamatosan frissülnek a bejelentett, nyilvántartásba vett jelöltek számára vonatkozó adatok. Az NVI tájékoztató oldala szerint már több mint 1600 jelöltet jelentettek be, és csaknem 800-at vettek nyilvántartásba. (mti)

Szeretnél személyre szabottan híreket olvasni a mobilodon?
Töltsd le a 24.hu app-ot, és tájékozódj hiteles forrásból megbízhatóan és gyorsan! A 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A picture taken on October 4, 2016 shows a cameraman walking through the concrete obstacles in the disputed Kosovo-Montenegro border in the village of Cakor, western Kosovo. 
There are no guards in the uninhabited Rugova mountains bordering Montenegro, only sheep on pasture land, but a dispute over defining the borderline could push Kosovo into chaos as the political opposition views the demarcation deal as close to "treason". The tiny Balkan territory, which unilaterally proclaimed independence from Serbia in 2008, last year reached a border demarcation agreement with its western neighbour, but Kosovo's parliament has yet to ratify it.
 / AFP PHOTO / ARMEND NIMANI

Azt sem tudni, hol végződnek Magyarország szomszédai

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.