Belföld

Feljelentést tesz a Jobbik a dunakeszi aláírásgyűjtők miatt

Feljelentést tesz és választási kifogást is benyújt a Jobbik a dunakeszi önkormányzat megbízásából dolgozó aláírásgyűjtők ügyében – írta hétfőn közleményében Varga Zoltán Péter, a párt országgyűlési képviselőjelöltje.

A Hír Tv szombaton hozta nyilvánosságra azt a hangfelvételt, amely szerint a dunakeszi önkormányzat egyik munkatársa Tuzson Bence fideszes jelöltnek, kormányzati kommunikációért felelős államtitkárnak gyűjtött aláírásokat. Az önkormányzati dolgozó azt is elmondta, hogy ez

egy olyan gyűjtés, aminek semmi köze nincs a választáshoz, ahhoz kell, hogy építsen a Fidesz egy listát, egy olyan listát, aki mozgósíthat.

A Jobbik a közlemény szerint a választási bizottság döntését megvárja, de nem sokat várnak egy olyan választási bizottságtól, melyben többségben vannak olyanok, akik korábban olyan választási bizottságnak voltak tagjai, melyet választási jogsértésért testületként is elmarasztalt a felettes szerv.

Hozzáteszik: a választási bizottság időközben kiegészült a Fidesz delegáltjával, Turi Györggyel, aki korábban Tuzson ügyvédi irodájának az alkalmazásában állt, jelenleg pedig annak tulajdonosa, éppen Tuzson helyett.

Kiemelt kép: Tuzson Bence, MTI/Balogh Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik