Belföld

Körülbelül 150 ember tüntetett Czeglédy Csabáért

Körülbelül 150 ember tüntetett a Szabadság téren Czeglédy Csaba mellett. A tüntetésen Czeglédy személyesen is ott lett volna, miután csütörtökön kiengedték az előzetesből, mert képviselőjelöltként nyilvántartásba vették és így járt neki a mentelmi jog.

Fotó: Bielik István/24.hu

De Polt Péter legfőbb ügyész és Patyi András nyomozati bíró rekordtempóban vonta vissza Czeglédy mentelmi jogát, ezért amikor péntek este hazament egy baráti összejövetelről, már vitték is vissza előzetesbe.

A tüntetésen beszédet mondott Mécs Imre, Iványi Gábor, Ara-Kovács Attila és Lendvai Ildikó is.

Fotó: Bielik István/24.hu

A tüntetésen így Czeglédy menyasszonya volt csak ott.

Fotó: Bielik István/24.hu

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága bűnszervezetben, üzletszerűen, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt indított nyomozást, amelyet a Csongrád Megyei Főügyészség felügyel.

Fotó: Bielik István/24.hu

A nyomozásban dr. Czeglédy Csabát több mint hat milliárd forint vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Fotó: Bielik István/24.hu

Az öttől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekménnyel gyanúsított Czeglédy 2017. június 15. napjától előzetes letartóztatásban volt, amelynek határidejét a bíróság legutóbb 2018. március 15. napjáig hosszabbította meg. Czeglédy többször is beszélt arról, hogy Gyurcsányt akarják lejáratni az ügyével.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik