Belföld

Kizártak a közmunkából egy tízgyerekes anyát

24.hu
24.hu

2018. 03. 04. 09:48

Ott kezdődtek a bajok, amikor a falunapon kifogásolta, hogy egy zsűritag nyerte a sütiversenyt.

Ambrózfalva polgármestere egyedül a tíz gyermekét egyedül nevelő Gál Ildikónak nem hosszabbította meg március elsején lejáró a közmunkaszerződését. Az asszony szerint azért, mert többször is szóvá tette, ha valami nem tetszett neki a faluban – írja a Délmagyar.

„Nyártól vagyok nemkívánatos személy. A falunapon volt süteménysütő verseny is. Az nyerte meg, aki a zsűriben is szerepelt. Hangot adtam a nemtetszésemnek. Vagy süssön valaki, vagy zsűrizzen. A kettő nem megy együtt. Ezen összevesztem többekkel” – meséli Gál Ildikó, akinek három éve, karácsonykor hunyt el váratlanul a férje.

Egy héttel a falunap után megjelent Ildikónál a családsegítő, mert egy bejelentés szerint munka után és hétvégén felügyelet nélkül hagyja a gyerekeket. A nő azt mondja, a közmunka után kénytelen gyakran napszámba menni, hogy meg tudjanak élni, de a kicsik soha nem maradtak felügyelet nélkül, ilyenkor a 15-16 éves gyerekek vigyáznak ötéves kistestvérükre és a nyolcéves ikrekre, ami ellen korábban a családsegítőnek sem volt kifogása.

Ildikó szerint múlt csütörtökön a polgármester még azt üzente, hogy minden közmunkással szerződést hosszabbítanak, ám ő éppen aznap szóvá tette, hogy miért a polgármester rokonára bízták a farsangi fánksütést, és nem a nyugdíjasklubra, ahogy ez korábban szokás volt. A polgármester másnap felhívta telefonon, azzal vádolta, hogy uszítja a közmunkásokat, majd végül közölte: „azt szeretném, hogy elmenj.”

Ambrózfalva polgármestere, Csirik László másképp értékeli a történteket: „A közfoglalkoztatottak között viszályt kelt. Egymás ellen hangolja a munkatársakat. Indulatos, durva és sértő szavakat használ. Ha úgy érzi, sérelem éri, ami megítélésem szerint gyakran nem is valós, akkor nem válogatja meg a szavait. A beszélgetésünkkor el is ismerte, hogy hirtelen reagál a dolgokra. A tavalyi falunapon is botrányosan viselkedett. Lehet, hogy már akkor el kellett volna mondani neki a véleményem, talán megváltozott volna. A beszélgetésünk során is sértegetett egy olyan embert, aki a farsangi rendezvényünkön közreműködik. Mondtam is neki, látod, ez a baj veled… Szinte rendszeresen problémája van valakivel. Közöltem vele azt is, hogy nélküle jobban, problémamentesebben zajlana a közmunkaprogram. Erre úgy reagált, hogy akkor ne is hosszabbítsam meg a szerződését, és újságírót hív a településre” – idézi a polgármestert a Délmagyar.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

A video grab from footage broadcast by the UK Parliament's Parliamentary Recording Unit (PRU) shows Britain's Prime Minister Theresa May listen as Britain's opposition Labour Party Leader Jeremy Corbyn speaks in the House of Commons in London on January 15, 2019, before MPs vote on the government's Brexit deal. - Parliament is to finally vote today on whether to support or vote against the agreement struck between Prime Minister Theresa May's government and the European Union. (Photo by HO / PRU / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT " AFP PHOTO / PRU " - NO USE FOR ENTERTAINMENT, SATIRICAL, MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.