Belföld

Súlyosabb büntetést kapott a bódultan balesetet okozó Curtis

Súlyosbították másodfokon a járművezetés bódult állapotban vétségével vádolt Curtis büntetését. Az ügyben pénteken született döntés.

A rappert – akit csak Sz. A.-ként említenek – a Szentendrei Járásbíróságon tavaly júniusban még 300 ezer forint pénzbírsággal és 1 év két hónap vezetéstől eltiltással sújtották, a mostani, jogerős döntés szerint azonban 500 ezret kell fizetnie és két és fél évig nem ülhet volán mögé.

– közölte Budapesti Környéki Törvényszék.

A bíróság a következőket állapította meg: Sz. A. 2016. január elsején Budakalászon szenvedett balesetet. A Pomázi úton megelőzte az előtte haladó kocsit, majd a szemközti sávban letért az útról, onnan vissza a sávjába, miközben szembe forgalom is volt. Ezek után ismét lesodródott, immár a jobb oldali útpadkára és egy villanyoszlopnak ütközött. Nem sérült meg senki, de a kandeláber tartóoszlopa eltört. A  rendőröket a mögötte haladó autós értesítette telefonon. Az egyenruhások szondát fújattak a vádlottal, és az pozitív értéket mutatott, így előállították mintavételre.

 Az Igazságügyi vegyészszakértői vélemény kizárta az alkoholos befolyásoltság tényét, a toxikológiai vélemény azonban igazolta a vádlottnál a kokain fogyasztást, ennek révén a vádlott bódult állapotban vett részt a közúti forgalomban.

Emlékeztettek: az elsőfokú bíróság a büntetést úgy szabta ki, hogy az igazodjon a bűncselekmény közepes tárgyi súlyához, az egyenes szándékban megnyilvánult bűnösség magasabb fokához.

A védő akkor vitatta a sofőr bűnösségét és a szakértői vélemény megállapításait is kifogásolta.

(Kiemelt kép: Facebook)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik