Belföld

Fekete-Győr: A Jobbiknak is vannak vállalható jelöltjei

A Mandiner egyik munkatársa egy budapesti villamoson szúrta ki Fekete-Győr András Momentum-elnököt, és csinált vele egy spontán interjút, amíg együtt zötyögtek. Fekete-Győr mondott pár érdekesebbet.

Fájó és nehéz szívvel, de ki kell jelenteni, hogy a Jobbiknak is vannak vállalható jelöltjei

– válaszolt a pártelnök az azt firtató kérdésre, hogy kivel kordinálnának, működnének együtt a választáson. Tehát a Momentum néhány hónap alatt eljutott a „semmilyen körülmények között, senkivel”-álláspontról a „lényegében bárkivel”-álláspontig.

Nem tudom, mekkora aránnyal, de az öt százalékot megugorjuk

– a jobb napjain 2-3 százalékra mért párt elnöke reménykedik a parlamentbe jutásban, mégpedig azért, mert szerinte sok bizonytalan szavaz majd rájuk, és magas lesz a választási részvétel.

Abban bízom, hogy nagyon sok momentumos jelölt el tud indulni úgy, hogy nem lesz vetélytársa

– Fekete-Győr szerint vannak jó jelöltjeik, fel is sorolt hármat: Lakatos Bélát, Ács polgármesterét, a szolnoki Szekeres Évát, és a Sopronban induló Supka-Kovácsné Holzhofer Tündét említette. Nagy tétben ne fogadjanak rá, hogy bejön ez a pártelnöki tipp az egyedüli ellenzékiként induló momentumos jelöltekről.

De én is esélyes lehetek itt, a belvárosban

– tette hozzá Fekete-Győr. Erről a vonatkozó Csatatér-oldalunkon tájékozódhatnak, mennyire van igaza.

Féltávnál voltunk 30 ezer ajánlásnál, bízom benne, hogy meglesz a 106 jelölt, de most picit pesszimistább vagyok. Mondjuk, már az is hatalmas szó lenne, ha a 81-et elérjük

– ennek fényében sem fogadnánk nagy tétben az állva maradó momentumos jelöltekben.

Kiemelt kép: Bielik István/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik