Belföld

Berlusconi: Orbán nagyon jól dolgozik

Orbán Viktor kedves barátom, és Magyarország jelenlegi helyzetében nagyon jól végzi a dolgát

– jelentette ki Silvio Berlusconi az olasz jobbközép választási programjáról beszélve a RAI olasz közszolgálati televízióban csütörtökön.

A jobbközép koalíció vezetője a RAI 3 televíziócsatorna Agorá című közéleti műsorában azzal kapcsolatban beszélt Orbán Viktorról, hogy a koalíciójához tartozó Giorgia Melonit, az Olasz Testvérek (FdI) vezetőjét szerdán Budapesten a magyar miniszterelnök fogadta.

Giorgia Meloni és Orbán Viktor találkozója széles visszhangot kapott az olasz sajtóban. Meloni mindenekelőtt az EU-hoz fűződő kapcsolatokról és a migrációról egyeztetett a magyar kormányfővel. Nyilatkozatában példaértékűnek nevezte a V4-ek európai politikáját.

Nekem Orbán szimpatikus, a magyarok megválasztották, és a magyarok érdekeit képviseli Európában

– mondta Giancarlo Giorgetti, az Északi Liga képviselője szintén a RAI 3 műsorában. Hozzátette, Orbán Viktornak „nagyon világos elképzelése van a határokról és arról, hogy a nép által megválasztottaknak, nem pedig a nagy pénzügyi hatalmaknak kell kormányozniuk”. Giancarlo Giorgetti kijelentette, úgy látja, Orbán Viktor elérte, hogy tiszteletben tartsák őt Európában.

Matteo Salvini, az Északi Liga vezetője úgy reagált, Giorgia Meloni jól tette, hogy Orbán Viktorral az Európai Unióról és a migrációról egyeztetett.

Mi is azt fogjuk tenni, amit mások tesznek, megvédve saját határainkat!

– jelentette ki Matteo Salvini egy milánói kampánytalálkozón.

A Meloni-Orbán találkozóról Marco Minniti, a jelenlegi ügyvivő római kormány belügyminisztere is véleményt mondott. Minniti kijelentette, hogy Orbán Viktor nem az az ember, akiben bízni lehet Európában. A baloldali olasz politikus hozzátette, a migrációs áramlatot falak emelése nélkül kell irányítanunk, az emberséget és a biztonságot ötvözve egymással. (MTI, kiemelt kép: Miniszterelnökség/Burger Barna)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik