Belföld

Az aláírásgyűjtési versenyt megnyerte a Fidesz

Az április 8-ai választáson azok az egyéni jelöltek indulhatnak, akiknek sikerül 500 ajánlást összegyűjteniük választókerületükben. Február 19-én kezdődött, és március 5-éig tart a gyűjtés. Az MTI most közölte, hogy elsőként a Fidesz pipálta ki a kötelező kört:

a választási bizottságok nyilvántartásba vették a Fidesz-KDNP mind a 106 jelöltjét.A többi párt így áll jelenleg, pár nappal a leadási határidő előtt:

  • Jobbik: 85
  • MSZP-Párbeszéd: 43
  • LMP: 36
  • DK: 18

A Nemzeti Választási Iroda csütörtök reggeli adatai szerint 865 egyéni választókerületi jelöltet jelentettek be eddig, ebből 106 a Fidesz-KDNP, 85 a Jobbik, 64 az LMP, 55 az MSZP-Párbeszéd, 43 a Demokratikus Koalíció színeiben indul. Összesen 53 jelölőszervezetnek vannak bejelentett, de még nyilvántartásba nem vett jelöltjei, több mint 550. Már 16 független jelölt is leadta ajánlásait, ebből hatot már nyilvántartásba is vettek.

Az ajánlások ellenőrzésére három napja van a választókerületi választási irodának, a jelöltek nyilvántartásba vételéről ezután döntenek a választási bizottságok.

Kiemelt kép: Koszticsák Szilárd/MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik