Belföld

A leghidegebb éjszaka jön – térképen a veszélyjelzések

Az ország több helyén mínusz 20 fok alatt lesz a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzésében azt írta, hogy szerdán már csak helyenként (főleg a középső megyékben és délkeleten, délen) lehet hószállingózás, gyenge havazás.

Az olykor erős (45-50 km/órás) északi, északkeleti szél a Nyugat-Dunántúlon, az Alföld keleti felén és Borsodban hordhatja a frissen lehullott havat. Nyugaton déltől, délutántól, keleten estétől mérséklődik a légmozgás és megszűnik a hófúvás.

Addig a hófúvás miatt elsőfokú riasztást, illetve figyelmeztetést adtak ki. Vas megyére narancssárga, másodfokú a veszélyjelzés az extrém hideg miatt. 

 

 

Az idei tél leghidegebb éjszakája jöhet. Az ország nagyobb részén -15 fok alatti hőmérsékletek valószínűek, a Dunántúl délnyugati, nyugati megyéiben és az Északi-középhegység völgyeiben -20 fok alatti hőmérsékletek lehetnek.

Az extrém hideg miatt csütörtökre két megye kivételével (Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok) az egész országra figyelmeztetés érvényes, Somogy, Zala és Vas megyében pedig ráadásul másodfokú, narancssárga.  

Csütörtök délutántól, estétől délen és délnyugaton újabb havazás kezdődik, éjfélig délnyugaton, délen (Baranyában, Somogyban) 5 centi körüli porhó várható, Baranya be is sárgult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik