Belföld

Márki-Zay Péter: Nem vagyok jobbikos, szimpatikusak a vásárhelyi szocialisták

A frissen megválasztott hódmezővásárhelyi polgármester interjút adott a Népszavának. Ebben elmondta, hogy csak a kampány elején nem gondolt arra, hogy nyerhet, de az utóbbi időben reménykedni kezdett.

Azt is elmondta, hogy meg fogja keresni Lázár Jánost, szívesen találkozik vele. De egyelőre felméri azt, hogy mik azok az igények, amelyekre a fideszesek szerint is szükség van. Ennek az egyeztetésnek még nem volt ugyan témája az Elios, mert először folyamatban lévő ügyekkel foglalkoznak, de sor fog kerülni a lezártakra is.

Természetesen a lehető leghamarabb nyilvánosak lesznek az Elios-szerződések, azt sem értem, hogy eddig miért nem voltak azok.

– mondta Márki-Zay. Azt is elmondta, hogy szerinte nincs jelentősége, hogy megköszönte a Jobbik helyi elnökének a segítséget, mert már nyolc éve is arra kérte, hogy induljon, de nem tette, mert nem jobbikos.

Szó szerint két indokot hoztam fel: a cigányság iránt érzett pozitív gondolataimat, valamint az Európai Unió iránti elkötelezettségemet.

De azt is elmondta, hogy örül a néppártosodásnak, és eddig ugyan nem forgott olyan körökben, ahol szocialista politikusok is vannak, de a vásárhelyi szocialisták nagyon pozitív benyomást tettek rá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik