Belföld

Blokád alá vonnák a repteret a budapesti taxisok

A Főtaxi kiváltsága ellen tiltakoznak, aminek szerintük már semmi értelme.

Forgalomlassításra és ferihegyi blokádra készülnek a budapesti taxisok, ha két héten belül nem teszik lehetővé, hogy a repülőtérre rendelt taxisok öt percnél hosszabb ideig várakozzanak az utasokra a 2-es terminál előtt, a belső körben – tudta meg a Népszava Csertek Istvántól, az Európai Taxis Egyesület elnökétől.

A lap úgy tudja, Csertek a múlt héten találkozott a Budapest Közút Zrt. igazgatójával, akihez több nagy taxistársaság támogatásával követelést intézett. A tervezett demonstráció során a taxisok lépésben gurulnának végig a ferihegyi gyorsforgalmi úton, és a Liszt Ferenc repülőtér 2-es termináljához vezető út sorompója előtt sorakoznának fel, blokád alá véve a repteret.

Csertek szerint csak régi jogaikat kérik vissza, a mostani helyzet az utasoknak is rossz. „Képzelheti, mit gondol Magyarországról az a külföldi, aki most hóban, fagyban a távolabbi alsó parkolóig kénytelen elgyalogolni, a bőröndjeivel, mert csak ott tudunk várni rá” – mondta, hozzátéve, hogy a mostani állapot csak a Budapest Airport hivatalos partnere, a Főtaxi számára jó, ami így helyzeti előnybe kerül.

Hosszabb távon felszámolnák a Főtaxi kiváltságát, aminek Csertek szerint már semmi értelme nincs. A pályázatot ugyanis azért írták ki, hogy ne vágják át az utasokat, fix pénzért és jó kocsiban szállítsák őket. Ám amióta a fővárosi taxisrendelet hatályba lépett, minden autóra ugyanazok a szabályok vonatkoznak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik