Belföld

Az orvoskamara szerint felesleges sztrájkolni az egészségügyben, mert jól jártak a dolgozók

Nemrég írtunk arról, hogy sok egészségügyi dolgozó csak nagyon kevés béremelést kapott, ezért is két szervezet, a Független Egészségügyi Szakszervezet és a Magyarországi Mentődolgozók  Szövetsége demonstrációt szervez és sztrájkot helyezett kilátásba.

Olyan nem lesz, hogy bemegy a nővér és nem látja el a beteget
Mit lehet és mit nem, ha sztrájkba lépnek az egészségügyi dolgozók? Az ápolóknak és a mentősöknek is konkrét terveik vannak.

A Magyar Orvosi Kamara elnöke a Magyar Hírlapnak azt mondta, a FESZ felnagyítja a a problémát a fizetésemelések kapcsán. Éger István szerint a pár forintos béremelések a dolgozók töredékét érintik, a többség jól járt. Azt is mondta a Hírlapnak, hogy akik azt állítják, hogy mindössze pár forinttal emelkedett a bérük, azok nem mutatták meg a bérjegyzéküket, azt, hogy voltak-e szabadságon és egyáltalán, hogy mi volt az előzménye az elmaradt emelésnek.

Közölte, a FESZ nem mutatja be a hátteret és

felnagyítja a problémát,

és hogy a reprezentatív szakszervezetek és a kamarák folyamatosan tárgyalnak a döntéshozókkal, a következő forduló pedig csütörtökön lesz.

Véleménye szerint egyébként a dolgozók többsége jól járt az emeléssel, amelyre példaként hozta fel a mentősöket – Éger István is dolgozik mentőorvosként –, akik „elégedetten konstatálták ezt a béremelési lépcsőt”.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Bruzák Noémi

Ajánlott videó

Olvasói sztorik