Belföld

A Momentum épített egy óriási faházat a Deák térre és körbetekerte lila szalaggal

Megnyílt a Remény Központ, közölte a Momentum. Ez a nevével ellentétben nem egyházi épület lesz, hanem a párt eszköze arra, hogy össze tudja szedni az ajánlásokat a 106 egyéni választókerületi jelöltnek. Az épületben elvileg majdnem minden választókerület jelöltjének lehet majd aláírást leadni, így aki Kaposváron vagy Pécsen van bejelentve, az aláírhat Budapesten is.

De a faházat átadó Fekete-Győr András nem tudott csak úgy elsétálni Márki-Zay Péter sikere mellett (nyilván a kötőjelek miatt), és azt mondta,

Hódmezővásárhely és Márki-Zay Péter ma a változás szimbólumai. Végre – a NOlimpia után – példát mutat valaki kiállásból, elszántságból, győzelemből. Márki-Zay hiteles és integratív, ennélfogva esélyes jelölt volt – nem véletlen, hogy a csongrádi Momentumosok tucatjai segítették a munkáját.

Amivel már lassan tényleg minden párt magára vállalta Márki-Zay győzelmét, beleértve ebbe a Fideszt is. A Központba egyébként meghívták az LMP és a Kétfarkú Kutya Párt aktivistáit is, hogy leadhassák az aláírásgyűjtő-íveiket.

Aztán Fekete-Győr még egyszer elmondta, hogy majd akkor tárgyalnak a visszalépésről, ha megvannak az egyéni listák.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik