Belföld

Dorina is kéri a cigányoktól, hogy ne adják el a szavazatukat

„Addig kelletek nekik, amíg leszavaztok” – figyelmeztet a Dikh TV videójának egyik szereplője.

Felhívást tett közzé az első romáknak szóló internetes televízió, amiben arra kérik a cigány választókat: ne adják el szavazatukat. A videóban – amit a 444 szúrt ki – elsőként a Dikh TV sztárjaként feltűnt Dorina jelenik meg édesanyjával, rajtuk kívül pedig más romák is elmondják, hogy ők nem fogják eladni szavazataikat.

Nem éri meg, hogy négy évre megint képviselet nélkül legyünk

– olvasható közben a képernyőn, és arra is felhívják a figyelmet, hogy „a politikusok a mi alkalmazottaink, nekünk tartoznak felelősséggel”, „a romáknak is van beleszólása a demokráciába”.

„Ha száraz kenyérhajat eszünk, akkor se adjátok el a szavazatotokat senkinek, mert addig kelletek, míg leszavaztok” – mondja a videóban utolsóként megszólaló férfi.

Ne add el a szavazatod!

Közzétette: Dikh Tv – Online Gipsy Tv – 2018. február 24.

A Dikh TV a kispesti roma önkormányzat elnökének ötlete nyomán jött létre azzal a céllal, hogy ne Győzike alapján ítéljék meg a cigányságot. A Facebookon – ahol műsoraikat is közvetítik – már százezres követőtáborral rendelkeznek.

Pénteken a Hír TV Célpont című műsorában azt állították: Csongrád megyében a Fidesz bűnözőkkel szövetkezett, akiknek politikai védettséget ígértek, ha gondoskodnak arról, hogy az ottani romák és a cigánysorokon élő szegények a kormánypártra szavazzanak az országgyűlési választáson. A Miniszterelnökség a műsorban elhangzottakat „hazug és aljas rágalmaknak” nevezte, és közölte, hogy feljelentést tesz az ezt közzétevő Hír TV és Index ellen is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik