Belföld

A cuki rendőrkutya már az első éles bevetésén nagyot alakított

A 29 éves budapesti B. Zoltán és társa, egy 24 éves szalaszendi férfi február 21-én reggel egy kőbányai telephelyen megpróbált feltörni két raktárépületet, de nem tudta lefűrészelni a rajtuk lévő lakatot. Mielőtt távoztak volna, egy autó nyitott motorteréből ellopták az akkumulátort, valamint más alkatrészeket is magukkal vittek. A lopásról a rendőröket a telephely tulajdonosa értesítette – olvasható a Police.hu-n.

A kiérkező rendőrök munkáját segítették a biztonsági kamera felvételei, illetve egy nyomkövető kutya, aki a hátrahagyott lábnyomok segítségével vezette nyomra kétlábú kollégáit – a rendőrség kötelékében szolgáló Biankának ráadásul ez volt az első éles nyomkövetése.

A kiválóan betanított eb először az elkövetők hátrahagyott szerszámait (feszítővasat, vasfűrészt) találta meg a hótakaró alatt, majd elvezette a rendőröket egy erdős-bokros, gyéren beépített területre, ahol egy használaton kívüli kamionmosóban elfogták a szalaszendi férfit, majd egy közeli épületben B. Zoltánt is.

A X. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a két férfit lopás miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik