Belföld

Veronai buszbaleset: elmeorvoshoz küldték a gyászoló családtagokat

A veronai busztragédiában érintettektől pszichológiai szakvéleményt kért a biztosító, amit a gyászolók az ügyvédjük által kiválasztott szakértő segítségével csináltatták meg, majd csatolták a kártérítési igényük benyújtásakor. A biztosítónak azonban ez nem felelt meg, emiatt elmeorvosi szakértőt rendelt ki, írja a Blikk.

A lapnak az egyik hozzátartozó arról beszélt, természetesen próbálnak együttműködni, de mindenkit felháborít, hogy sem a gyászukra, de még a nehéz időszakot élő gyerekekre sincsenek tekintettel.

A szülők nem igazán értik, hogy a biztosító mit akar elérni az eljárással. Mint fogalmaztak, jóhiszeműen remélték, hogy a döntéshozók empatikusan kezelik majd őket, ezzel szemben még messze nem látni az ügy végét.

A Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) a Blikk megkeresésére nem kívánt reagálni az információkra, de figyelmükbe ajánlották korábbi közleményüket, amelyben azt írták, kiemelten kezelik a veronai baleset károsultjainak ügyét.

Dr. Kosdi Kornél ügyvéd közölte, peren kívüli eljárásnál a biztosítónak joga van pszichológiai véleményt kérni, hogy a sérelemdíj mértékét megállapítsa, amit az általa választott elmeorvossal is felülvizsgálhatja.

„Magunkkal hordozzuk életünk végéig” – egy éve történt a veronai tragédia
Hozzátartozókkal beszélgettünk, akik elmesélték, hogyan tört darabokra az életük. Azt mondják, nem nyugszanak, amíg nem derül ki az igazság, meg nem nevezik a felelősöket.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Vigili Del Fuoco

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik