Belföld

Célpont: Maffiával szövetkezik a Fidesz szegények szavazatáért

Hatmilliárd forintos költségvetési csalás elkövetőivel szövetkeztek a roma szavazatok megszerzéséért a csongrádi fideszesek – derítette ki a Hír TV Célpont című műsora.

A milliárdos maffiózók politikai védettségért cserébe azt ígérték a pártnak, hogy a csongrádi romák és a cigánysorokon élő szegények a Fideszre szavaznak majd a parlamenti választásokon. A rendszer főpróbája most hétvégén lesz, a Hódmezővásárhelyi polgármester választáson és a kiskunhalasi időközi önkormányzati választáson, ami Lázár János szerint felér egy előválasztással.

A Célpont riportból kiderül, hogy egy olyan bűnbanda köré épült a rendszer, amelyet hatmilliárdos költségvetési csalással vádolnak. V. Máté, és H. József a központi figurái, akiket még korábban Győrszentivánon kapcsolt le a rendőrség: luxusautókat, ékszereket és elképesztő mennyiségű készpénzt találtak náluk, melyekről hamar kiderült: fekete üzletekből és adócsalásból származnak. A bűnözők három évet ültek előzetesben, ügyük jelenleg is zajlik a bíróságon.

Az államot megkárosító bűnözők óriási roma adatbázist építettek fel, közel 80 ezer ember személyes adatait szerezték meg egy soha nem létező roma kárpótlási programra hivatkozva. Adatbázisuk most különösen értékes. A Célpont információi szerint így alkut kötöttek Lázár Jánossal, hogy ügyüket a lehető legenyhébben bírálják majd el, ha a választásokon szállítják a megfelelő mennyiségű roma ember szavazatait. A Célpont úgy tudja, egy szegedi roma politikus és joghallgató, Rafael Lion feladata a szervezés, aki a csongrádi Romano Kraj kulcsembere.

Az ügy összeér két egyházzal is, A Célpont információi szerint helyi a Fidesz nem direkt módon, hanem a Johannitákon és a Hit Gyülekezetén keresztül támogatja a Romano Krajt, így azok az adományok szétosztásánál is el tudják mondani: cserébe a Fideszre kell szavazni.

A Miniszterelnökség reakciója a HírTv anyagára

A HírTV és az Index a legaljasabb és legmocskosabb eszközöket vetette be annak érdekében, hogy befolyásolják a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választást. A HírTv Célpont című műsorának 2018. 02. 23. adásában elhangzott és ezt követően az Indexen is híresztelt hazug és aljas rágalmakkal kapcsolatban, amelyek szerint a Csongrád megyei Fidesz és Lázár János személyesen alkut kötött volna büntetőeljárás hatálya alatt álló romákkal a cigány szavazatok megszerzéséért, az alábbiakat közöljük. Az elhangzott hamis vádak miatt az érintett sajtószervek felelősségre vonása iránt haladéktalanul intézkedünk. A Fidesz és Lázár János aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett rágalmazás bűncselekménye miatt azonnal feljelentést tesz, az elkövetők így a büntetőbíróság előtt fognak felelni. A szükséges sajtó-helyreigazítási eljárásokat is kezdeményezzük, ahol megfelelő helyreigazítást követelünk. Mindezeken kívül haladéktalanul személyiségi jogi pert indítunk a teljességgel megalapozatlan, valótlan és súlyosan sértő tényállításokkal szemben, ahol kérni fogjuk a bíróságtól, hogy a rágalmak valótlanságának megállapítása mellett kötelezzék a hazugságokat közlő sajtószerveket megfelelő elégtételadásra és nyilvános bocsánatkérésre, tiltsák el őket hazugságaik terjesztésétől, valamint milliós nagyságrendű sérelemdíj iránti igényünknek is érvényt fogunk szerezni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik