Belföld

Öngyilkos akart lenni, 6 év 6 hónap börtönt kapott

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2018. 02. 22. 14:44

Jogerős a férfi büntetése, aki kamionjával frontálisan akart ütközni.

Hat év hat hónap börtönre súlyosította a Szegedi Ítélőtábla a büntetését. A vásárhelyi férfit egy éve emberölési kísérlet, rongálás és ittas járművezetés miatt a Szegedi Törvényszék 5 év börtönre ítélte, 5 évre a közügyektől, a vezetéstől pedig végleg eltiltotta. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a  vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A Szegedi Ítélőtábla az ügyészi indítványt fogadta el, súlyosította a börtönbüntetést. A mellékbüntetések nem változtak. Az ítélet indoklása szerint a vádlott öngyilkos akart lenni, teljesen közömbös volt neki, hogy több ember halálát is okozhatja. A jogerős ítélet ellen fellebbezésnek nincs helye.

A vádlott feleségétől 2013-ban elvált, de ezt nem tudta feldolgozni, pszichés problémái miatt ivott és az idegrendszerére ható gyógyszereket is beszedett.  Többször követett el öngyilkossági kísérletet, azokról mindig értesítette hozzátartozóit, akik a rendőrségtől kértek segítséget. 2014 márciusa és 2015 februárja között hatszor kellett mentőorvosi ellátásban részesíteni.

2015. március 3-án kora délután Hódmezővásárhelyen, az által működtetett boltban meghatározhatatlan mennyiségű alkoholt ivott és bevett legalább 10 szem nyugtatót. Volt feleségét és volt élettársát is értesítette, SMS-eket küldött öngyilkossági szándékáról. Volt felesége bejelentést tett a rendőrségen 15:30 órakor, de akkor már autóban ült a vádlott, aki az M47-esen Székkutas felé indult, ahonnan a sértett ment kocsival Vásárhely felé.

A vádlott 80-85 kilométeres sebességgel az egyenes, jól belátható úton öngyilkossági szándékkal, váratlan balra kormányzással, fékezés nélkül áttért a másik sávba, hogy a szemből érkező kocsival frontálisan ütközzön. A sértett fékezett, próbált kitérni, de az ütközést így sem sikerült teljesen elkerülni. A két kocsi roncsolódott. A vádlott az ütközéskor nem sérült meg, míg a sértett 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett el. Az akár halálos következménnyel is járható ütközés kizárólag a sértett lélekjelenléte és ütközést elhárító manővere következtében maradt el.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Szeretnél személyre szabottan híreket olvasni a mobilodon?
Töltsd le a 24.hu app-ot, és tájékozódj hiteles forrásból megbízhatóan és gyorsan! A 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A picture taken on October 4, 2016 shows a cameraman walking through the concrete obstacles in the disputed Kosovo-Montenegro border in the village of Cakor, western Kosovo. 
There are no guards in the uninhabited Rugova mountains bordering Montenegro, only sheep on pasture land, but a dispute over defining the borderline could push Kosovo into chaos as the political opposition views the demarcation deal as close to "treason". The tiny Balkan territory, which unilaterally proclaimed independence from Serbia in 2008, last year reached a border demarcation agreement with its western neighbour, but Kosovo's parliament has yet to ratify it.
 / AFP PHOTO / ARMEND NIMANI

Azt sem tudni, hol végződnek Magyarország szomszédai

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.