Belföld

Hófúvás, havazás miatt adtak ki riasztást – térkép

Hoatfuvas-hofuvas-havazas(1)(960x640).jpg (hófúvás, havazás)
Hoatfuvas-hofuvas-havazas(1)(960x640).jpg (hófúvás, havazás)
Egyre hidegebb lesz. Külön figyelmeztetés érvényes a havazás és a hófúvás miatt.

Szerdán napközben az ország északkeleti harmadán átmenetileg megszűnik a csapadék, nyugaton valószínű további havazás, másutt havas eső, eső, de a csapadék intenzitása mindenütt gyengül. Az északkeleti szél megélénkül, de nyugaton, majd estefelé északkeleten is megerősödik. Nyugaton gyenge hófúvás is lehet. Napközben -1 és +5, késő este -2 és +3 fok között alakul a hőmérséklet – írja a Kiderül.hu.

A meteorológiai szolgálat hajnalban szerdára elsőfokú riasztást (járásokra érvényes) adott ki az alábbi területekre. 

 

 

 

 

Emellett elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés is érvényes a hófúvás, havazás miatt.  

 

 

Csütörtökön az ország nagy részén egész nap borult lesz az ég, északkeleten kora délutánig időnként szakadozottabb lehet a felhőzet. Az ország északkeleti negyedén csapadék nem valószínű, másutt havazhat. Napközben délnyugat felől egyre nagyobb területre kiterjedően -, a Dél-Alföldön helyenként havas eső, eső is eshet. Az északkeleti, északi szél megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten megerősödik, előbbi területen hófúvások alakulhatnak ki.  Napközben -2 és +4 fok várható, a Tiszántúlon 5- 7 fok is lehet.

Csütörtökre szintén él a figyelmeztetés (havazás, hófúvás). 

 

 

Azt írták, hogy az Alpokalján (főként Vas, Zala megye) végig havazás várható, másutt a hó mellett síkvidéken havas eső, keleten eső is valószínű. Estétől ismét egyre inkább mindenütt a hó lesz a jellemző. Éjfélig a Dunántúlon és a középső megyékben további 1-8 centi friss hó eshet, síkvidéken napközben a lehulló hó a legtöbb helyen elolvad. Napközben keleten, északkeleten sívidéken a 0 fok fölötti hőmérséklet miatt számottevő friss hóréteg nem valószínű.

A Nyugat-Dunántúlon (főként Vas, Zala megyében) a 45 km/óra körüli széllökések gyenge hófúvást okozhatnak. Délutántól az Északi-középhegység magasabb részein is előfordulhat gyenge hófúvás.

Kiemelt kép: MTI / Varga György

Ajánlott videó

Olvasói sztorik