Belföld

Hatszor lőtt a légpisztollyal a szombathelyi diák

A nyugat.hu információi szerint pénteken rendőrök jelentek meg a szombathelyi Bercsényi Miklós Általános Iskolában, miután légpisztolyt vitt az iskolába egy diák. A Vas MRFK sajtóreferense a lapnak szombaton elmondta,

légpisztoly volt egy 13 éves fiúnál és a gyanú szerint azt használta az egyik oktatási intézmény területén, Szombathelyen 2018. február 16-án. Az esettel összefüggésben személyi sérülés nem történt. A Szombathelyi Rendőrkapitányság garázdaság vétség elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.

Kedden megjelent az általános iskola közleménye is, az intézmény megerősítette, hogy pénteken egy tanuló bevitte az iskola épületébe az édesapja légpisztolyát.

Az első óra utáni szünetben ötször kilőtt vele az osztályterme nyitott ablakán át a levegőbe az ebédlő fölé. Az utolsó lövésnél az ablak melletti faburkolatot találta el. A diáktársak azonnal szóltak az ügyeletes tanárnak, aki rögtön intézkedett, megtette a szükséges lépéseket. A gyermeket az igazgatói irodába kísérte, a légpisztolyt biztonságba helyeztük. A vezetőség szakszerűen kezelte a kialakult helyzetet, azonnal felvette a kapcsolatot a gyermek szüleivel. Az iskolavezetés tájékoztatta a tankerületi központot és az iskolarendőr közreműködésével a rendőrséget.

A tanuló elmondása szerint osztálytársai előtt akart dicsekedni, és rendkívül megbánta, amit tett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik