Belföld

Egy év alatt lett belőle autószakértő (x)

24.hu
24.hu

2018. 02. 20. 11:30

Szilágyi Barnabás első évét töltötte tavaly értékesítőként a Schiller Autó ŠKODA csapatánál. Nem tétlenkedett sokat, 2017 végén egy komoly szakmai verseny egyik legjobbja volt, ezzel pedig egyike lett annak a három embernek, aki elmondhatja magáról, hogy a ŠKODA márka hivatalos KAROQ szakértője

 

Mi a legnagyobb kihívás manapság értékesítőként?

Szilágyi Barnabás: A technológia rohamos fejlődése minket is folyamatos tanulásra késztet. Én könnyebb helyzetben vagyok, mert a mai digitalizált korban nőttem fel, viszont a tapasztaltabb, a szakmát régebb óta űző kollégáknak nehezebb dolguk van, hogy mindig naprakészek legyenek az újításokból.

 

Mi eddig a legkülönlegesebb munkahelyi történeted?

Szilágyi Barnabás: Még 2017 év elején, körülbelül 1 hónapja voltam értékesítő, így a tudásom nem volt teljeskörű, sem ami az autók felszereltségét, sem ami a folyamatok lefolyását illeti. Egy idősebb úrral kezdtem foglalkozni, aki nyugdíjba vonulása előtt mérnökként dolgozott, amire roppant büszke volt. A nyilvánvaló tudáskülönbséget tetézte, hogy a korábbi rossz tapasztalatai miatt távolságtartó volt a tárgyalások alatt, talán azt gondolhatta, hogy én „rá akarok valamit sózni”. Azonban, miután a szervizes kollégák bevonásával sikerült megválaszolnom a kipufogógáz hőmérsékletére, valamint a turbó feltöltő fordulatszámára vonatkozó nehéz szakmai kérdéseit az ügyfél felengedett és sikerült elnyernem a bizalmát. majd végül megvásárolta nálam jelenlegi autóját. Azóta több ismerősének melegszívvel ajánlott, akik ismerve alapos természetét, teljes bizalommal jöttek hozzánk és kötöttek velem üzletet.

KAROQ SZAKÉRTŐ

2017 végén, Zsámbékon rendezték meg az I. országos ŠKODA szakértői versenyt, a KAROQ hazai bevezetésének háttérprogramjaként. A márkakereskedések legkiválóbb értékesítőiből kiválasztott indulóknak bizonyítaniuk kellett szakmai tudásukat, kooperációs képességeiket és ügyességüket. Ennek a több napos versenynek a végén az összetett első három helyezettje érdemelte ki a ŠKODA márka első hivatalos KAROQ szakértői címét.

 Van személyes mottód, értékesítői ars poeticád?

Szilágyi Barnabás: Nincs mottóm, de fontosnak tartom, hogy az ügyfelek mindig emlékezzenek rám, nyújtsak valami átlagon felülit, ami miatt végül nálam vásárolják meg az autójukat.

Mit gondolsz a ŠKODA SUV offenzívájáról, modelljeiről?

Szilágyi Barnabás: Személy szerint örülök, hogy a ŠKODA is megalkotta a saját SUV modelljeit, a rá jellemző praktikussággal és leleményességgel. Azt gondolom, hogy a kedvező ár és a tágas beltér miatt a két új modell is hatalmas népszerűségnek fog örvedeni, a kategóriát kedvelők körében, akiknek száma folyamatosan nő.

 

Mi szerinted a 3 legfontosabb előnye a KAROQ modellnek?

Szilágyi Barnabás: A variálható ülések, melynek köszönhetően rengeteg dolgot elnyel az autó. A teljeskörű konnektivitás, a mai és a jövőbeni igényeknek megfelelően. Valamint a kompakt méret, ami kitűnő városi járművé teszi a KAROQ modellt, úgy, hogy ez nem válik a belső tér rovására.

 

Szerinted kinek tökéletes választás a KAROQ modell?

Szilágyi Barnabás: A magasabb üléspozíció miatt bátran ajánlom idősebb ügyfeleknek, akiknek megkönnyíti a ki- és beszállást az autó magassága, valamint – mérete miatt – azoknak a családapáknak/anyáknak, akik nap, mint nap járnak a városban és igyekeznek parkolóhelyet találni a zsúfolt belvárosban.

További információk

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

A Fidesz-székháznál tüntetnek

A túlóratörvény ellen.

Élő videó: A Fidesz-székháznál tüntetnek