Belföld

Az Elios-ügy miatt összehívják a nemzetbiztonsági bizottságot

A teljes magyar közéletet érdeklő kérdések, például az Elios-ügy miatt február 28-ra ismét összehívja az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságát a testület szocialista elnöke. Molnár Zsolt hétfői budapesti sajtótájékoztatón utalva az elmúlt időszak meghiúsult bizottsági üléseire azt mondta,

nem adom fel addig, amíg engem életben és egy darabban látnak, hogy a nemzetbiztonsági bizottság termébe bemenjenek a Fidesz-KDNP politikusai, akár Magyarország miniszterelnöke, és elmondják, mit kell tudni a teljes magyar közéletet feszítő kérdésekről.

A politikus hozzátette: Orbán Viktor vasárnapi évértékelőjében sem volt szó arról, mit kell gondolni az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelentéséről, az Elios-ügyről, vagy hogy a nemzetbiztonsági kabinetnek tagja lett a miniszterelnök kabinetfőnöke, „aki véletlenül Magyarország propagandaminisztere egy személyben”. A szocialista képviselő azt is firtatta, mit kell gondolni arról az egyszerűsített honosítási eljárásról, amelynek révén 5000-6000 bűnöző is magyar állampolgárságot szerzett.

Molnár Zsolt azt mondta, arra az estre, ha nem sikerülne megtartani az ülést – „Németh Szilárd és tettestársai” kivonulnak vagy nem mennek el –, írásbeli kérdéssel fordul a miniszterelnökhöz, hogy miért lett tagja a nemzetbiztonsági kabinetnek Rogán Antal propagandaminiszter.  Jelezte, a belügyminiszterhez is írásbeli kérdést nyújt be, azt tudakolva tőle, milyen nemzetbiztonsági kockázatot lát az OLAF-jelentésben és az Elios-ügyben, illetve 5000-6000 bűnöző befogadásában.

Ha a kérdésekre nem kapnak választ se a bizottság ülésén, se írásban, akkor a magyar embereknek jó lehetőségük lesz arra, hogy április 8-án választ adjanak a Fidesz-KDNP kormányzására.

Kapott kérdést arról, mit szól ahhoz, hogy az előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy Csaba, akit milliárdos vagyoni hátrány okozásával gyanúsítanak, függetlenként indul az országgyűlési képviselőválasztáson. Molnár Zsolt azt mondta, az MSZP-nek van jelöltje Szombathelyen, Nemény András, a párt alelnöke személyében. Semmilyen részletet nem tud Czeglédy Csaba terveiről, nem állnak kapcsolatban – közölte arra a kérdésre, hogy vajon a képviselőjelöltként Czeglédyt megillető mentelmi jog motiválhatta-e az indulást.

Stikában fizetett a kormány közel egymilliárdot Tiborcz lámpabizniszeiért
A botrány és a csalásgyanú ellenére Lázár János eddig nem említette, hogy a kormány már évekkel ezelőtt kifizette 14 lámpacsereprojekt számláját az önkormányzatoknak.

(MTI)

Kiemelt kép: MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik