Belföld
2017.08.30. Az Élhető Erzsébetvárosért csoport demonstrációja a VII. kerületi Polgármesteri Hivatal előtt. Fotó: 24.hu/Karancsi Rudolf

Elbukott a népszavazás, minden marad ugyanúgy a bulinegyedben

24.hu
24.hu

2018. 02. 18. 19:15

A bulinegyed nyitvatartásának korlátozása érdekében tartott népszavazás ma eredménytelenül zárult. A számok egyértelműek: a szavazásra jogosultak kevesebb, mint ötöde járult az urnákhoz. Még az érintett belső-erzsébetvárosi lakók többsége sem vett részt a népszavazáson, ők is a távolmaradásukkal szavaztak. Az alacsony részvétel üzenete egyértelmű: a lakók döntő többsége nem ért egyet a korlátozást kezdeményező egyesülettel

– kommentálta a vasárnapi erzsébetvárosi népszavazás eredményét rögtön az urnazárás után Molnár Bence, az Élő Erzsébetvárosért Egyesület szóvivője.

Az önkormányzat által kiírt helyi népszavazás kérdése arról szólt, hogy a bulinegyedben, vagyis a Károly körút, Király utca, Erzsébet körút, Rákóczi út által határolt területen a szórakozóhelyek ne lehessenek nyitva éjfél után.

Az érvényességhez az kellett volna, hogy a szavazásra jogosult több mint 43 ezer ember fele részt vegyen a voskoláson, ám már napközben látszott, hogy ez nagyon messze lesz.

A hivatalos adatok szerint a részvétel mindössze 15,89% százalék volt.

A szavazók körülbelül kétharmada támogatta a szigorítást, azaz az éjféli zárást, míg a résztvevők egyharmada nem értett egyet a szórakozóhelyek nyitva tartásának korlátozásával.

Az eredmény: 4572 igen, 2316 nem.

Az érvénytelen népszavazás ellenére az önkormányzat továbbra is fel kíván lépni a vendéglátóhelyek és a turisták okozta problémák megoldása érdekében, és tovább kívánja növelni az itt lakók nyugalmát biztosító támogatások, pénzügyi források és intézkedések kereteit – közölte a referendum után, konkrétumok nélkül, a VII. kerületi önkormányzat.

Kiemelt képünkön Az Élhető Erzsébetvárosért csoport demonstrációja a VII. kerületi Polgármesteri Hivatal előtt. Fotó: 24.hu/Karancsi Rudolf

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2018. március 13.
A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) székháza a főváros V. kerületében, a Széchenyi István téren. 
Az alkonyi felvételen gépjárművek haladnak az id. Antall József rakparton.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.