Belföld

Újra bekeményít a tél, reggel köd, este hó

Egy nyugat felől érkező melegfront miatt fokozatosan beborul az ég. Reggel  több helyen lehet (zúzmarás) köd, ami napközben általában fokozatosan feloszlik. Legtovább délkeleten, keleten maradhatnak rosszak a látási viszonyok.

Szombaton délelőtt átmenetileg, nagyobb eséllyel az ország középső harmadán kisüthet a nap, de kora délutántól mindenhol megnövekszik a felhőzet. Napközben a borús tájakon szitálás, hószállingózás lehet, de estétől a Dunántúlon, később keletebbre is vegyes halmazállapotú csapadék (hó, eső, havas eső) hullhat. Az északi területeken éjfélig akár 3-4 centi, a Dunántúli-középhegységben akár ezt meghaladó friss hó hullhat. A délnyugati szél az Alpokalján megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 1 és 7, késő este -2, +4 fok között alakul – írja a Kiderül.hu.

A Kárpát-medence időjárását szombaton eleinte egy köztes anticiklon, majd egy nyugat felől érkező melegfront határozza meg. Ez az időjárás változására kevésbe érzékenyeket is megviseli. 

Vasárnap eleinte borult lesz az ég, majd a déli óráktól észak, északnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet. Éjszaka többfelé havazhat, a déli országrészben havas eső, eső is előfordulhat, majd délelőtt fokozatosan megszűnik a csapadék. Az északi, északkeleti szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2, -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2, 7 fok között alakul.

Sokáig elhúzódhat az idei tél
Jön a hó, szerdán országos havazás várható, de kérdés: vajon ez a tél utolsó lehelete? Nem valószínű, február vége tartogathat még meglepetéseket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik