Belföld
Budapest, 2017. december 1.
Kövér László, az Országgyûlés elnöke felszólal a visegrádi országok (V4) parlamenti elnökeinek informális találkozóján Budapesten, az Országházban 2017. december 1-jén.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Kövér László: Nem én találtam ki a játékszabályokat

D. Kovács Ildikó
D. Kovács Ildikó

újságíró. 2018. 02. 16. 12:44

Újabb hangfelvételt tett közzé Kövér Lászlóról az LMP-közeli Reflektor blog. Február elején már feltöltöttek egy másfél perces anyagot, amelyben az Országgyűlés elnöke arról beszélt, hogy

az a jó, ha az ellenzék nem rúg labdába,

később pedig kijelentette, hogy ugyan van bűvészkedés a választási rendszerben, de csak annyi, amennyit a szocialisták egy korábbi törvényben megalkottak.

A pénteki bejegyzésben Kövér Lászlót arról kérdezték, hogy aki Napkeltét gazemberségnek gondolta, az gondolhatja-e ezt az M1-ről. Erre a Fidesz elnökségi tagja nem adott konkrét választ, előbb zavartan azt mondta, hogy

Én annyiban… próbálom, tudom kivágni magam a nehéz helyzetemből

majd annyit tett hozzá, hogy az élet és a politika ilyen,

Nem én találtam ki a játékszabályokat, ezt korábban talán már mondtam.

A Reflektor emlékeztet arra, hogy 2005-ben a fideszes politikus úgy beszélt a Napkeltéről, hogy „Ugyanis az az álláspontom, hogy csak azért, mert kiszorított helyzetben vagyunk a médiában, nem szabad mindenhová elmenni. Nem szabad minden mikrofon elé odaállni, nem szabad minden újságíróval szóba állni. Mert van egy szint, amely alá nem szabad süllyedni, különben az ember a saját magával szemben folyó aljas manipulációs játékok puszta eszközévé válik. Legitimál olyanokat, akiknek semmi keresnivalójuk nem lenne egy valóban demokratikus médiában, és segít megteremteni azt a félrevezető látszatot, hogy egyes orgánumok és képviselőik kiegyensúlyozottan és tárgyszerűen tájékoztatnak”.

A hangfelvétel itt meghallgatható:

Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Újra a Kossuth téren tüntetnek

Farkasszemet néznek a rendőrökkel.

Élő videó: Újra a Kossuth téren tüntetnek