Belföld

Szándékosan sokkolták az embereket a dunakeszi rendőrök

24.hu
24.hu

2018. 02. 15. 11:57

A januári időszakban összesen 22 gyalogosokat érintő közúti baleset történt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén, ebből 5 halálos kimenetelű volt. Az ilyen balesetek megelőzése érdekében tartott figyelemfelhívó akciót a A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága a Dunakeszi Rendőrkapitányság, a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete és az Országos Mentőszolgálat munkatársainak közreműködésével, február 14-én, Dunakeszin.

A „Szimulált valóság” elnevezésű akció során a rendőrök szándékosan akarták sokkolni a részvevőket, rengeteg művér felhasználásával illusztrálták, hogy milyen következményei vannak egy gázolásnak, egyúttal sajtótájékoztató keretében felhívták a járművezetők és a gyalogosok figyelmét a közlekedési szabályok betartásának fontosságára.

A balesetek okait vizsgálva megállapítható, hogy több esetben szerepet játszott a gyalogos vigyázatlan, hirtelen úttestre lépése, álló jármű előtt úttesten való átkelése, valamint tiltott helyen való áthaladása, ahogy a vezető okok között van a járművezetők részéről az elsőbbség meg nem adása a kijelölt gyalogátkelőhelyen is. A gyalogosok érintettségével történt balesetek többsége lakott területen belül következett be.

Ezen kívül a hatóságok felhívták a figyelmet a láthatóság alapvető szükségességére is, ami a látási viszonyok intenzív romlásával járó télies, csapadékos időszakban, különösen felértékelődik.

Közzétette: Pest Megyei Baleset-megelőzési Bizottság – 2018. február 15.

Közzétette: Pest Megyei Baleset-megelőzési Bizottság – 2018. február 15.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Vote YES near Vote NO posters seen in Dublin's city center advocating repeal and calling for retention of the Eighth Amendment of the Irish Constitution - a referendum fixed for May 25th.
On Thursday, May 10, 2018, in Dublin, Ireland. (Photo by Artur Widak/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.