Belföld

Szándékosan sokkolták az embereket a dunakeszi rendőrök

A januári időszakban összesen 22 gyalogosokat érintő közúti baleset történt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén, ebből 5 halálos kimenetelű volt. Az ilyen balesetek megelőzése érdekében tartott figyelemfelhívó akciót a A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága a Dunakeszi Rendőrkapitányság, a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete és az Országos Mentőszolgálat munkatársainak közreműködésével, február 14-én, Dunakeszin.

A „Szimulált valóság” elnevezésű akció során a rendőrök szándékosan akarták sokkolni a részvevőket, rengeteg művér felhasználásával illusztrálták, hogy milyen következményei vannak egy gázolásnak, egyúttal sajtótájékoztató keretében felhívták a járművezetők és a gyalogosok figyelmét a közlekedési szabályok betartásának fontosságára.

A balesetek okait vizsgálva megállapítható, hogy több esetben szerepet játszott a gyalogos vigyázatlan, hirtelen úttestre lépése, álló jármű előtt úttesten való átkelése, valamint tiltott helyen való áthaladása, ahogy a vezető okok között van a járművezetők részéről az elsőbbség meg nem adása a kijelölt gyalogátkelőhelyen is. A gyalogosok érintettségével történt balesetek többsége lakott területen belül következett be.

Ezen kívül a hatóságok felhívták a figyelmet a láthatóság alapvető szükségességére is, ami a látási viszonyok intenzív romlásával járó télies, csapadékos időszakban, különösen felértékelődik.

Közzétette: Pest Megyei Baleset-megelőzési Bizottság – 2018. február 15.

Közzétette: Pest Megyei Baleset-megelőzési Bizottság – 2018. február 15.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik