Belföld

Összeverte barátját, mert az nem kért többet inni

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség többek között kifosztás, súlyos testi sértés miatt emelt vádat egy pécsi férfi ellen, aki részegen bántalmazta az egyik vendéget egy kocsmában – írta meg a bama.hu

Az eset tavaly júniusban történt, mikor a későbbi vádlott betért egy pécsi sörözőbe, majd az ital hatására egyre hangosabban és feltűnőbben kezdett el viselkedni, fitogtatta testi erejét és küzdősportban való jártasságát, majd a berendezést is megrongálta.

A férfi kijelentette, hogy nem fizet a fogyasztásért, majd megfenyegette a csapost, aki nem mert ellenkezni. Ekkor érkezett meg a későbbi sértett, akivel a vádlott szóba elegyedett, italt rendelt neki, majd kijelentette, hogy innentől kezdve a barátja is ingyen iszik.

A sértett jelezte, hogy ő maga nem kér több italt, mire a a vádlott neki támadt, a sörözőben többször megütötte, aki ettől a földre esett, ez után a sértettet lábánál fogva kirángatta a kocsmából, majd az utcán folytatta az ütlegelést. Egy idő után felhagyott a bántalmazással, visszatért a sörözőbe, ahol a letépte a sörcsapokat , egy sörösüveget a felszolgálóhoz dobott,  és az újságokat is szétdobálta, végül a menekülő sértett elejtett mobiltelefonját is zsebre tette.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az elkövető cselekménye többek között zsarolás, kifosztás, súlyos testi sértés bűntettének a megállapítására alkalmas.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik