Belföld

Gyurcsány: Orbán gyáva, diktatúrája puha

Kész és végleges a Demokratikus Koalíció választási listája.

Az InfoRádiónak Gyurcsány Ferenc azt mondta, nem a különböző pártok miniszterelnök-jelöltjeivel, hanem Orbán Viktorral kellene vitázni, de a kormányfő ez elől menekül.

Gyáva fickó, úgy látom, és elszokott attól, hogy egy vitában meg kellene védenie a gondolatait. Annak van értelme, fontos dolog, és lenne mivel elszámoltatni, mivel cudarul kormányozza az országot.  

A Demokratikus Koalíció elnöke kétélű fegyvernek tartja, hogy a kormányfőt kihívó ellenzéki politikusok vitatkozzanak.

Bár lehet látni bizonyos különbségeket, de elviszi a figyelmet a fő csatáról. Nekünk Orbán Viktort kell legyőznünk elsősorban, a küzdelmünk nem az MSZP-vel vagy az LMP-vel szemben szól, pedig egy ilyen vita ezt a látszatot keltené.

A volt kormányfő szerint jelenleg szoft diktatúra van az országban, sokszor el kell mondani az embereknek, hogy azzal ne alkudjanak meg.

Ha valaki a hatalom kizárólagos megszerzésére törekszik a médiától az igazságszolgáltatásig, azt diktatúrának hívják, ahhoz nem kell minden politikai ellenfelet becsukni a börtönbe.

A választási rendszer tisztességtelennek tartja és nem érdekli a „gyurcsányozás”. Az úgynevezett „sorostervezést” hangulatkeltésnek tartja, az általuk felvetett ukrán nyugdíjak ügyét nem.

Szerinte választást kell megnyerni, nem az aláírásgyűjtést, amit megkönnyít az együttműködés az MSZP-vel. A Demokratikus Koalíció országos listája kész és fix.

Két világgal kötöttünk érdemi politikai megállapodást. A Szolidaritás Mozgalom vezetője befutó helyen van a listán, míg a Szakszervezeti Szövetség elnöksége jelölte Nemes Gábort, aki egyéniben is indul Budapesten, és a listán is szerepel.

Szerinte közvetlen politikai relevanciája a névsor első 30 helyének van.

 

esterházy péter (esterházy péter, )
Esterházy hiánya és a diktatúra mérése
Olyan nincs, hogy lágy vagy puha diktatúra.

Ajánlott videó