Belföld

Lázár rendet tett: hirtelen beindultak a letiltott hatvani pályázatok

Spirk József
Spirk József

újságíró. 2018. 02. 14. 09:26

Ezekben a napokban sorra kapjuk az önkormányzat által benyújtott, ám korábban elutasított TOP-os pályázatokkal kapcsolatos kedvező híreket

– újságolta a Heol.hu-nak Horváth Richárd. A hatvani polgármester szerint eddig már hét pályázat felülvizsgálatáról született pozitív döntés, s várható, hogy hamarosan továbbiak elbírálásáról is megkapják az értesítést.

Hatvan számos TOP-os pályázatot nyújtott be, de csak kevésről született kedvező döntés. A város összességében több milliárd forintot próbált elnyerni különféle feladatokra, ám mindössze egy 22 és fél milliós támogatást kapott. A polgármester szerint valamennyi benyújtott pályázatuk megfelelt a kiírásban megfogalmazott követelményeknek, amit a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium is elismert.

Fellebbeztünk, aminek az lett az eredménye, hogy Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter megerősített abban, hogy helyesen jártunk el. Kilátásba helyezte az elutasított pályázataink felülvizsgálatát, amely már el is kezdődött. A minisztérium munkatársai bekérték a dokumentációt, és hét pályázatunk kapcsán már vissza is vonták az elutasító döntéseket, így jó esély van arra, hogy megkapjuk a támogatást. Emellett a további, korábban eredménytelennek nyilvánított pályázatainkat is felülvizsgálják.

mondta Horváth Richárd.

Hatvan korábbi polgármesterét, Szabó Zsoltot a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkárává nevezték ki, ezért adta át a városvezetői posztot a szintén fideszes Horváthnak. Kettejük viszonya azonban hamarosan megromlott, mert Szabó továbbra is – az új polgármestert háttérbe szorítva – kézben akarta tartani a város ügyeit.

A két politikus közötti háborúskodás következménye volt, hogy a város szembeötlően kevés uniós támogatást nyert el. Lázár János február elején ebben az évek óta húzódó a fideszes belharcba szállt bele, és nyilvánosan Horváth pártját fogta a Seszták-minisztérium államtitkárával szemen. Be is jelentette, hogy szerinte Szabó Zsolt államtitkár súlyos hibát követett el, ezért felülvizsgáltatja a Hatvant érintő összes TOP-pályázatot.

A várost büntető Szabó egyébként a Fidesz jelölje az országgyűlési választáson.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Reka Bucsi speaks to the audience after being awarded the Audi Short Film Award during the awards ceremony of the 68th edition of the Berlinale film festival on February 24, 2018 in Berlin. / AFP PHOTO / Tobias SCHWARZ
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.