Belföld

Lázár rendet tett: hirtelen beindultak a letiltott hatvani pályázatok

Ezekben a napokban sorra kapjuk az önkormányzat által benyújtott, ám korábban elutasított TOP-os pályázatokkal kapcsolatos kedvező híreket

– újságolta a Heol.hu-nak Horváth Richárd. A hatvani polgármester szerint eddig már hét pályázat felülvizsgálatáról született pozitív döntés, s várható, hogy hamarosan továbbiak elbírálásáról is megkapják az értesítést.

Hatvan számos TOP-os pályázatot nyújtott be, de csak kevésről született kedvező döntés. A város összességében több milliárd forintot próbált elnyerni különféle feladatokra, ám mindössze egy 22 és fél milliós támogatást kapott. A polgármester szerint valamennyi benyújtott pályázatuk megfelelt a kiírásban megfogalmazott követelményeknek, amit a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium is elismert.

Fellebbeztünk, aminek az lett az eredménye, hogy Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter megerősített abban, hogy helyesen jártunk el. Kilátásba helyezte az elutasított pályázataink felülvizsgálatát, amely már el is kezdődött. A minisztérium munkatársai bekérték a dokumentációt, és hét pályázatunk kapcsán már vissza is vonták az elutasító döntéseket, így jó esély van arra, hogy megkapjuk a támogatást. Emellett a további, korábban eredménytelennek nyilvánított pályázatainkat is felülvizsgálják.

mondta Horváth Richárd.

Hatvan korábbi polgármesterét, Szabó Zsoltot a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkárává nevezték ki, ezért adta át a városvezetői posztot a szintén fideszes Horváthnak. Kettejük viszonya azonban hamarosan megromlott, mert Szabó továbbra is – az új polgármestert háttérbe szorítva – kézben akarta tartani a város ügyeit.

A két politikus közötti háborúskodás következménye volt, hogy a város szembeötlően kevés uniós támogatást nyert el. Lázár János február elején ebben az évek óta húzódó a fideszes belharcba szállt bele, és nyilvánosan Horváth pártját fogta a Seszták-minisztérium államtitkárával szemen. Be is jelentette, hogy szerinte Szabó Zsolt államtitkár súlyos hibát követett el, ezért felülvizsgáltatja a Hatvant érintő összes TOP-pályázatot.

A várost büntető Szabó egyébként a Fidesz jelölje az országgyűlési választáson.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik