Belföld

Szellemi leépültekre utaztak a csalók

A pécsi páros rászoruló, szellemi leépülésben szenvedők vagyonára utazott.

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség több rendbeli csalás miatt emelt vádat a pécsi pár ellen. Az élettársak 2016 szeptemberében határozták el, hogy rászoruló, szellemi leépülésben szenvedő emberek értékeit megszerzik.

Az egyik sértettet régóta ismerték, tudták, hogy egyedül él, családtagjaival a kapcsolatot nem tartja. A férfit rávették, hogy nyisson új bankszámlát, amihez elektronikusan hozzáférnek, és kérje arra nyugdíját. A vádlottak már az első alkalommal leemelték a sértett nyugdíját.

A számlanyitással egyidejűleg rávették a sértettet, hogy pécsi ingatlanát ajándékozza nekik. Ajándékozási szerződést kötöttek, majd az ingatlant kiskorú gyermekük nevére íratták.

Az ügy másik sértettjének 350 ezer forint kölcsönt adtak azzal, hogy három héten belül 550 ezer forintot kell visszafizetnie. Vele adás-vételi szerződést is kötöttek, abban rögzítették, hogy a lakás vételárát a vevők már megfizették.

Azt ígérték, hogy a szerződést csak akkor nyújtják be, ha  a kölcsönt a sértett nem tudja visszafizetni, ám mégis benyújtották a földhivatalba, majd egy hét múlva ezt az ingatlant is gyermekük nevére íratták.

Az elkövetők cselekménye a csalás bűntettének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény büntetési tétele 1-5 évig terjedő szabadságvesztés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik