Belföld

Gatyára vetkőztették az ügyvédet a börtönben

Ülést tartott a Magyar Kriminológiai Társaság, amelynek témája a magyarországi börtönök és az ügyfeleiket látogató ügyvédek viszonya volt. A Magyar Nemzet cikkéből kiderül, Kadlot Erzsébet a szervezet főtitkára szerint az ügyvédek kapcsolattartását védencükkel ott akadályozza a büntetés-végrehajtási (bv) szervezet, ahol csak tudja.

Már a beléptetés menetét is kifogásolja, mivel több munkaeszközt bevitelét is megtiltják, és sokszor még a cipőjüket is le kell venniük, mondta.

De olyat is látott már, hogy egy ügyvédet gatyára vetkőztettek a beléptetésnél.

Kadlót Erzsébet felszólalt a nagy mennyiségű adminisztráció ellen is, és felháborodását fejezte ki az ügyvédi beszélő körülményeivel kapcsolatban. Az ügyvédnő zsibvásárhoz hasonlította ezeket az eseményeket.

Úgy érzi már nem csak a foglyokra, de az ügyvédekre is kiterjesztették a

ne csak őrizd, gyűlöld is elvet.

Az ülésen résztvevő másik ügyvéd nem értett egyet Kadlottal, szerinte nem jellemző az ügyvédek szándékos megalázása vagy munkájuk akadályozása.

Czenczer Orsolya bv. őrnagy, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense is a rendszer védelmére kelt. Szerinte nehéz a védelemhez való jognak, az intézet biztonságának és a büntetés céljának egyszerre megfelelni.

Elmondta, hallott már ő olyanról, hogy egy ügyvéd a papucsában próbált SIM-kártyát becsempészni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik