Belföld

Cikkünk után visszatáncolt az áron aluli ingatlanvásárlásból a DK politikusa

Miután megjelentettük a cikket arról, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) politikusa, Élő Norbert áron alul juthat önkormányzati ingatlanhoz a főváros fideszes vezetésű XI. kerületének jóváhagyásával, a gazdasági bizottság döntésének köszönhetően, pártja pár órán belül jelezte, hogy a mai napon Élő visszavonta pályázatát.

A DK közleménye azzal indokolja a visszavonulást, hogy „bármilyen alkunak még a látszatát is kerülni kell Orbán rendszerével”.

Mindazonáltal éppen a DK-s politikus volt, aki januárban már kezdeményezte is a decemberben kibérelt önkormányzati helyiség megvásárlását, a döntéshozó gazdasági bizottság tíz szavazó tagja közül 9-en rá is bólintottak a furcsa körülmények övezte tranzakcióra: közülük 7 fideszes, 1 MSZP-s, egy jobbikos, a szavazáson egy ember tartózkodott, ő Együtt-PM-es.

A Fadrusz utcai helyiségre 8,6 millió forintos ajánlatot adott a politikus, azzal, hogy még rá kell költeni a felújításra körülbelül 5 millió forintot. Amikor beszéltünk egy hasonló alapterületű, szintén alagsori, a szóban forgó ingatlantól nem messze, de kicsit forgalmasabb helyen fekvő üzletet működtető tulajdonossal, és elmondtuk neki, hogy a politikus cége 8-9 millióért akarja megvenni a nem lakás célú helyiséget, kinevetett minket: neki ennek a 3-4-szereséért sikerült az ingatlanát megszereznie.

Az ingatlanvásárlási akció mozzanatait korábbi cikkünkben olvashatják.

Kiemelt kép: Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik