Belföld

5 másodpercen múlt a gyalogos élete

Vádat emeltek a szegedi halálos villamosbaleset ügyében.

A vádlott tavaly áprilisban Szegeden, a Petőfi Sándor sugárúton közlekedett egy kisteherautóval. Balra akart kanyarodni, de nem adott elsőbbséget a vele párhuzamosan, azonos irányban közlekedő villamosnak. A villamos vezetője észlelte a veszélyhelyzetet, késedelem nélkül vészfékezett, de a tehergépkocsi már féktávolságon belül volt, összeütközött azzal.

Az ütközés miatt a vádlott által vezetett jármű kisodródott az úttestről és elütött egy a kereszteződésen áthaladó és már a járdán tartózkodó gyalogost, aki olyan súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, hogy a kórházi kezelés ellenére, másnap elhunyt.

A vádlott megszegte azt a közlekedési szabályt, hogy elsőbbséget kell adni balra kanyarodó járművel az azonos irányban érkező villamosnak. A vádirat kitért arra is, hogy a tehergépkocsi kanyarodásának megkezdése és a tényleges veszélyészlelés között 5 másodperces időkülönbség volt, melynek elmaradása esetén a baleset nem következett volna be.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt a sofőr ellen, halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik