Belföld

Tiborcz-ügy: üvöltve kérték számon a zalaegerszegi fideszeseket

Mint arról korábban beszámoltunk, Zalaegerszegen ellenzéki kezdeményezésre a Fidesz több képviselője is megszavazta, hogy kikérjék az Európai Unió csalásellenes hivatalának jelentését, Orbán Viktor veje, Tiborcz István volt cégének, az Eliosnak a csalásgyanús ügyleteiről és azt nyilvánosságra hozzák.

A 12 fideszes és 2 ellenzéki jelenlét dacára az előterjesztés 8 : 6 arányban átment, de később ugyanis a fideszesek rájöttek, ez így mégsem lesz jó, így csütörtökön máris új szavazás jött, ahol hatályon kívül helyezték a döntést.

A Népszava most arról ír, városházi információik szerint szerda délután komoly nyomás érkezett a budapesti pártközpontból a helyi kormánypárti városatyák felé, sőt, a térség országgyűlési képviselője, a Fidesz-KDNP-s Vígh László személyesen kereste meg Balaicz Zoltán polgármestert és Tóth László frakcióvezetőt, s emelt hangon kérte rajtuk számon a szavazás végeredményét.

A lap forrása szerint egészen konkrétan leüvöltötte a fejüket.

Próbálták elérni a helyi fideszes képviselőket is, sikertelenül. A döntés megváltoztatásával kapcsolatban továbbra is az a hivatalos álláspont, hogy a városatyák fáradtak voltak és rossz gombot nyomtak.

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik