Belföld

Paul McCartneyval közösen nyert díjat Fischer Ádám

Izraelben veheti majd át a Wolf-díjat a karmester, politika aktivista.

A Facebook-oldalán tette közhírré a Magyar Helsinki Bizottság (MHB), hogy rangos díjat nyert Fischer Ádám karmester. Ezzel nincs vége az örömnek, a Wolf-díjat megosztva kapta a Beatles legendájával, Paul McCartney-val. Az MHB azt írja, Ligeti György után a második magyar zenész Fischer, aki megkapta a művészeti kategória díját. Nem mellesleg Fischer Ádám emberjogi tevékenységét is értékelték a díjjal. Fischer mellesleg az MHB tagja.

Fischer Ádám világhírű karmester Paul McCartneyval megosztva nyerte az idei Wolf-díjat művészeti kategóriában. Ligeti…

Közzétette: Magyar Helsinki Bizottság / Hungarian Helsinki Committee – 2018. február 12.

A Wolf-díjat az izraeli állam közreműködésével a Wolf ALapítvány adományozza évente kilenc kategóriában. A Jerusalem Post cikke is megemlíti McCartney győzelmét (dalszövegíróként kapta a díjat), na meg Fischert. A díjátadásra majd május végén kerül sor az izraeli parlamentben, a Knesszetben, ahol Reuven Rivlin adja majd át a díjakat. McCartney és Fischer együtt 100 ezer dollárt kapnak majd, amit megfeleznek.

Fischerről azt írja a cikk, A Bécsi Állami Opera elismert karmestere, de dirigál a Düsseldorfi Szimfonikusoknak, a Dán Nemzeti Kamarazenekarnak, az Osztrák-Magyar Haydn Zenekarnak, valamint politikai aktivista.

Kiemelt kép: Szigetváry Zsolt / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik