Belföld

Hirdetésben buzdítja szavazásra a kivándorolt magyarokat Ujhelyi

Ujhelyi-Istvan-Gogos-Zoltan(2)(210x140).jpg (Array)
Ujhelyi-Istvan-Gogos-Zoltan(2)(210x140).jpg (Array)

Külföldi lapokban és közösségi felületeken megjelentetett hirdetésben buzdítja szavazásra a kivándorolt magyarokat az MSZP európai parlamenti képviselője, Ujhelyi István – adta hírül a Népszava. A politikus azt mondta a lapnak, azért van szükség erre, mert a magyar kormány minden lehetséges eszközzel igyekszik megakadályozni, hogy a sokszázezer kivándorolt fiatal élni tudjon szavazati jogával. „Regisztrálj! Dönts! Szavazz!” – egyebek mellett ez áll a választási felhívásokban.

Ujhelyi az EP baloldali és liberális képviselőit is arra kérte, hogy hazájukban segítsék a kinti magyaroknak szóló felhívás terjesztését. Az EP-képviselő azt mondta:

Számos EP-képviselő kollégám máris támogatásáról biztosította a kezdeményezést és a segítségükkel német, holland vagy épp brit platformokon és közösségi oldalakon fogják maguk is megosztani a felhívást. Ha már a kormányzat nem tájékoztatja őket és nem buzdítja őket a választáson való részvételre, akkor megteszem én.

Kiemelte: a Fidesz láthatóan mindent elkövet azért, hogy a jelenlegi rendszer ellen a „lábukkal szavazó” tömegeket távol tartsa az urnáktól, ezért korlátozták alkotmányellenes módon a szavazati jogukat azzal, hogy csak a nagykövetségeken és konzulátusokon adhatják majd le voksaikat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik