Belföld

200 ezer munkahelyet ígértek volna Zuschlagék

200 ezer új munkahelyet hozna létre, erősítené a rész- és távmunkát, visszaszorítaná a szürkegazdaságot vagy éppen támogatná a hazai vállalkozásokat – ezt ígérte a Magyar Nemzeti Közép Pártja, amely a nemrég előzetes letartóztatásba helyezett Zuschlag János érdekeltsége. A Hetek cikke a választásra szerveződő bizniszpártok ügyét járta körül.

Hogy Zuschlag érintett fiktív szervezetekkel összefüggő botrányban, az pályafutása ismeretében nem akkora meglepetés. A lap emlékeztet arra, hogy az egykori szocialista országgyűlési képviselő már a kétezres évek elején, a legfiatalabb honatyaként papíron beszervezett párttagokkal igyekezett maga alá gyűrni a kiskunhalasi és a Bács-Kiskun megyei MSZP-szervezeteket, később pedig fiktív civil egyesületekkel pályázatokon több mint 70 millió forintot nyert el, felhasználásukat pedig kamu beszámolókkal igazolta. Ez utóbbiért hat évet ült.

Az egykori politikus most újra előzetesbe került, mert a gyanú szerint egy bűnszövetség keretében társaival négy pártot indított volna az áprilisi választásokon, illegálisan megszerzett adatok felhasználásával. Ezzel több száz millió forintnyi kampánytámogatáshoz tudtak volna jutni.

Az újság írról ír, hogy

Zuschlag és társai továbbfejlesztették volna a 2014-es bizniszpártmodellt.

Négy éve a tizennégy, mandátumhoz nem jutó, de listát állító párt közül 9 megsértette a számviteli-, illetve áfatörvény előírásait. Köztük volt a Zuschlag Jánoshoz köthető Új Magyarország Párt (ÚMP) és Új Dimenzió Párt (ÚDP) is, amelyeknek különös módon úgy sikerült egyenként félszáz választókerületben listát állítaniuk, hogy azok szinte teljes átfedésben voltak egymással.

Zuschlag az idén a Magyar Nemzeti Közép Párttal tervezett, amelyről a Hetek az idézett ígéreteken kívül bővebb információt nem talált.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik