Belföld

A Fidesz szerint már a belga miniszterelnök is fenyegetőzik

Teljesen nyilvánvaló politikai zsarolás és fenyegetés a belga miniszterelnök migrációval összefüggő, Magyarországot és a V4-es országokat érintő nyilatkozata, amelyet határozottan visszautasítanak – közölte Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója pénteken újságírókkal Budapesten.

Charles Michel belga kormányfő hétvégén arról beszélt: “ultimátumot adtak a szolidaritást elutasító” visegrádi országoknak, és ha június végéig nem sikerül konszenzusra jutni az uniós tagállami kormányokat tömörítő tanácsban, akkor nélkülük, minősített többségi szavazással fogják elfogadni a tervezett reformokat.
A kormánypárti politikus kifejtette: mindenáron végre akarják hajtani a kvótákkal kapcsolatos javaslatot, és már nyáron megkezdenék a migránsok betelepítését, ha rajtuk múlna. Ami egyébként nem igaz, mert nem migránsok betelepítéséről van szó, hanem már menedékjogot kapott menekültek befogadásáról, amelyből a Fidesz is befogadott 1300-at.

Hidvéghi Balázs felidézve az első kvótajavaslatot azt mondta: akkor is ugyanez történt, megkerülték az állam- és kormányfők tanácsát, és alacsonyabb szinten hoztak döntést. Most viszont már állandó, felső határ nélküli kvótákról van szó, ez évente akár százezreket is jelenthetne – tette hozzá. Ami egyébként nem igaz, mert volt erről szavazás a kormányfők szintjén is.

A fideszes politikus szerint árulkodó, hogy a magyar ellenzéknek egy szava sincs ehhez, nem szólaltak meg, a kormánypárt viszont határozottan fellép ellene, és ez is napirendre kerül majd a Fidesz jövő heti frakcióülésén.

 

A kommunikációs igazgató szerint a közhangulat és a politikai döntéshozók szintjén is változik a vélemény, a megközelítés. Ma már egyre erőtejesebb azoknak a hangja, akik azt mondják: meg kell védeni az unió külső határait és el kell utasítani az illegális migrációt. Ugyanakkor Brüsszel szintjén vagy a Soros-hálózatok részéről az ellenirányú nyomás is erősödik, ők mindenáron át akarják ezt erőltetni – jelentette ki. Ami egyébként nem igaz, mert Soros György korábban szigorúbb határőrizetet szeretett volna véleménycikkeiben, az EU pedig most is ezen dolgozik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik