Belföld

12 éves fiúk terjesztették a veszélyes drogot

Egy házaspár saját gyermekét, unokaöccsét szervezte be dílernek.

Három felnőttet és két gyereket hallgattak ki az ügyben gyanúsítottként a Bács-Kiskun megyei rendőrök. Kábítószer-kereskedelem, új pszichoaktív anyaggal visszaélés és kiskorú veszélyeztetése miatt nyomoztak B. Ervin és társai ellen.

Lajosmizsén, a Posta tó partján két éve találtak a rendőrök egy csomagot, amelyben 74,58 gramm kristály néven ismert por, és a kiporciózáshoz egy digitális mérleg volt. Kiderült, hogy a csomagot B. Ervin rejtette oda, mert előző este a szomszédjánál tartottak házkutatást, és félt, hogy megjelennek nála is. Így is lett, a férfi házában 116 pakk, előre kiadagolt (nettó 4,0662 gramm) kristályt, növényi anyagmaradványt és készpénzt foglaltak le.

Az is kiderült, hogy a gyanúsított 2014 augusztusától 2016. április 11-ig 38 éves feleségével Lajosmizsén árult az utcai használatban herbál, zsálya, biofű és kristály fantázianéven ismert anyagokat. Az értékesítéshez felhasználták az akkor 12 éves fiúkat, és a náluk lakó szintén 12 éves unokaöccsüket.

A megalapozott gyanú szerint B. Ervin és családja a szerek terjesztését annak ellenére folytatták, hogy tudták, az általuk árult anyagoktól több ember is rosszul lett. B. Ervin 2015 októbere és 2016 márciusa között egy 39 éves jászladányi férfitől vásárolta a kristályt. Az ügyben így összesen öt személyt hallgattak ki gyanúsítottként. A felnőttek előzetes letartóztatásba kerültek, a két fiatalkorú gyanúsított szabadlábon védekezett. A rendőrök a nyomozást befejezték, az iratokat vádemelési javaslattal küldik meg a megyei főügyészségnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik