Belföld
Az Együtt küldöttgyűlése

Szigetvári feljelentést tesz, amiért tisztára akarták mosni Tiborczot

24.hu
24.hu

2018. 02. 08. 12:32

Szigetvári Viktor, az Együtt miniszterelnök-jelöltje szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda 2016-os Elios-ügyben kartellezés gyanújával folytatott vizsgálata tudatosan nem a nyilvánvalót akarta feltárni, hanem tisztára akarta mosni Tiborcz Istvánt és társait.

A politikus szerint ezt bizonyítja az is, hogy a 24.hu mai cikke szerint az Európai Unió csalás elleni hivatalának (OLAF) vizsgálata már könnyedén feltárta a kartellezésre utaló jeleket. Az Együtt miniszterelnök-jelöltje ismeretlen tettes ellen bűnpártolás gyanújával feljelentést tesz az ügyben.

Mai cikkünkben megírtuk: az Elios egyik vezetőjén keresztül előre egyeztetett Szekszárd fideszes irányítóival a közvilágítási pályázatról. Ezek után olyan indulási feltételek kerültek a pályázati kiírásba, amelyeket kizárólag az Elios tudott teljesíteni. Az uniós nyomozás során az is bebizonyosodott: az Elios üzletági vezetője az elvileg független pályázat-előkészítői munkán is rajta tartotta a kezét.

Amit a magyar rendőrök nem találtak Orbán vejénél, előásta az OLAF
A Tiborcz-cég Elios egyik vezetőjén keresztül előre egyeztetett Szekszárd fideszes irányítóival a közvilágítási pályázatról.

Mindez az általunk megszerzett OLAF-jelentésből derül ki, a magyar rendőrség 2016 nyarán lezárt nyomozása azonban mindent rendben talált, nem jutott nyomára a cégek közötti együttműködésnek, vagyis a kartellezésnek.
Szigetvári Viktor szerint az ügy ismét rámutat arra, hogy Polt Péter Orbán illiberális rezsimjét szolgálja, és a főügyész nem hajlandó vizsgálatot indítani a Fidesz, Orbán Viktor és a miniszterelnök családja kétes, maffiaszerű ügyeiben.

„Mára bebizonyosodott: Orbán Viktor és családja maffiamódszerekkel hálózza be a magyar államot. Így működik Orbán Viktor veje és annak cégei, amit Polt Péter a Fidesz érdekeit kiszolgálva nem hajlandó vizsgálni. Mindez alátámasztja, hogy Orbán a szervezett bűnözés eszközeit használja fel az európai adófizetők pénzét saját és családja gazdagodására. Az Együtt miniszterelnök-jelöltje ismeretlen tettes ellen bűnpártolás gyanújával feljelentést tesz, amiért az előző, eredménytelenül lezárt, a Nemzeti Nyomozó Iroda által folytatott nyomozás tudatosan nem a nyilvánvalót akarta feltárni, hanem tisztára akarta mosni Tiborcz Istvánt és társait” – olvasható a politikus közleményében.

Amit a magyar rendőrök nem találtak Orbán vejénél, előásta az OLAF
A Tiborcz-cég Elios egyik vezetőjén keresztül előre egyeztetett Szekszárd fideszes irányítóival a közvilágítási pályázatról.
vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 2017. június 22.
Egy férfi ásványvizet iszik Budapesten 2017. június 22-én. Másodfokú hõségriasztást adott ki Szentes Tamás, az országos tisztifõorvosi feladatokért felelõs helyettes államtitkár június 22-én 0 órától június 26-án 24 óráig.
MTI Fotó: Mohai Balázs

Abnormálisan meleg lesz 2022-ig

Kommentek

HAMBURG, GERMANY - JULY 7:   (RUSSIA OUT)  German Chancellor Angela Merkel (R) and Russian President Vladimir Putin (L) arrive to the plenary session at the G20 Summit on July 7, 2017 in Hamburg, Germany. (Photo by Mikhail Svetlov/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.