Belföld
Az Együtt küldöttgyűlése

Szigetvári feljelentést tesz, amiért tisztára akarták mosni Tiborczot

24.hu
24.hu

2018. 02. 08. 12:32

Szigetvári Viktor, az Együtt miniszterelnök-jelöltje szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda 2016-os Elios-ügyben kartellezés gyanújával folytatott vizsgálata tudatosan nem a nyilvánvalót akarta feltárni, hanem tisztára akarta mosni Tiborcz Istvánt és társait.

A politikus szerint ezt bizonyítja az is, hogy a 24.hu mai cikke szerint az Európai Unió csalás elleni hivatalának (OLAF) vizsgálata már könnyedén feltárta a kartellezésre utaló jeleket. Az Együtt miniszterelnök-jelöltje ismeretlen tettes ellen bűnpártolás gyanújával feljelentést tesz az ügyben.

Mai cikkünkben megírtuk: az Elios egyik vezetőjén keresztül előre egyeztetett Szekszárd fideszes irányítóival a közvilágítási pályázatról. Ezek után olyan indulási feltételek kerültek a pályázati kiírásba, amelyeket kizárólag az Elios tudott teljesíteni. Az uniós nyomozás során az is bebizonyosodott: az Elios üzletági vezetője az elvileg független pályázat-előkészítői munkán is rajta tartotta a kezét.

Amit a magyar rendőrök nem találtak Orbán vejénél, előásta az OLAF
A Tiborcz-cég Elios egyik vezetőjén keresztül előre egyeztetett Szekszárd fideszes irányítóival a közvilágítási pályázatról.

Mindez az általunk megszerzett OLAF-jelentésből derül ki, a magyar rendőrség 2016 nyarán lezárt nyomozása azonban mindent rendben talált, nem jutott nyomára a cégek közötti együttműködésnek, vagyis a kartellezésnek.
Szigetvári Viktor szerint az ügy ismét rámutat arra, hogy Polt Péter Orbán illiberális rezsimjét szolgálja, és a főügyész nem hajlandó vizsgálatot indítani a Fidesz, Orbán Viktor és a miniszterelnök családja kétes, maffiaszerű ügyeiben.

„Mára bebizonyosodott: Orbán Viktor és családja maffiamódszerekkel hálózza be a magyar államot. Így működik Orbán Viktor veje és annak cégei, amit Polt Péter a Fidesz érdekeit kiszolgálva nem hajlandó vizsgálni. Mindez alátámasztja, hogy Orbán a szervezett bűnözés eszközeit használja fel az európai adófizetők pénzét saját és családja gazdagodására. Az Együtt miniszterelnök-jelöltje ismeretlen tettes ellen bűnpártolás gyanújával feljelentést tesz, amiért az előző, eredménytelenül lezárt, a Nemzeti Nyomozó Iroda által folytatott nyomozás tudatosan nem a nyilvánvalót akarta feltárni, hanem tisztára akarta mosni Tiborcz Istvánt és társait” – olvasható a politikus közleményében.

Amit a magyar rendőrök nem találtak Orbán vejénél, előásta az OLAF
A Tiborcz-cég Elios egyik vezetőjén keresztül előre egyeztetett Szekszárd fideszes irányítóival a közvilágítási pályázatról.
vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2012. január 6.
Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnöke (j2) érkezik a kormányfő parlamenti dolgozószobájába. Mögötte áll Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter (j), Fellegi Tamás, az IMF-tárgyalásokkal megbízott tárca nélküli miniszter (b2) és a Miniszterelnökséget vezető Varga Mihály (b).
MTI Fotó: Kovács Tamás
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.