Belföld

Kábítószer-kereskedőket ítéltek el

Jogerősen tíz év, illetve tizenegy év fegyházzal sújtott egy vajdasági és egy kecskeméti kábítószer-kereskedőt a Szegedi Ítélőtábla.

A táblabíróság a két férfit társtettesként, jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettében mondta ki bűnösnek. A szerb állampolgárságú elsőrendű vádlottat a tízéves szabadságvesztés kiszabása mellett ugyanennyi időre kiutasította Magyarországról.

A Kecskeméten lakó – jelenleg 32 éves – másodrendű vádlott 2014 januárjától marihuánát, speedet, ecstasyt és kokaint árusított. Rendszeres vevői között olyan is volt, aki a drog egy részét továbbadta. A férfit gyakran meglátogatta egy korábban már büntetett ismerőse, a most 50 éves elsőrendű vádlott, akinek többször is adott kábítószert.

A férfiak májusban megállapodtak abban, hogy a vajdasági vádlott nagyobb mennyiségű drogot ad át társának továbbértékesítésre. A drog a Szerbiából érkező férfi autójának átalakított üzemanyagtartályában volt elrejtve. A jármű 2014. május 31-én érkezett Magyarországra. A vádlottak másnap délután egy kecskeméti ház udvarában az átalakított tankból szedték ki a kábítószert, összesen kilenc csomagot.

A rendőrök ekkor ütöttek rajtuk, és a több mint 6,5 kiló marihuánát lefoglalták. A másodrendű vádlottnál is házkutatást tartottak, és ott is kábítószert foglaltak le. A táblabíróság döntésével súlyosította az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék által a másodrendű vádlottra kiszabott kilenc és fél év szabadságvesztést. Az ítélet indoklása szerint a hosszabb ideig kábítószerrel kereskedő másodrendű vádlottnál a 15 éves középmértékhez közelebbi büntetés kiszabását tartották szükségesnek. (mti)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik