Belföld

Heten buktak le a gyanús vérfoltok miatt

A siófoki ügyészség többek között lőfegyverrel visszaélés, orvvadászat, lopás és bűnpártolás miatt emelt vádat egy hét fős baráti társaság ellen. Egymásnak adogatták az engedély nélkül tartott vadászfegyvereket, azokkal tiltott módon vadásztak, a terhelő bizonyítékokat eltüntették a rendőrök elől.

A két főkolompos (I. és II. rendű vádlott) a IV. rendű közvetítésével egy éve szerezte meg a VII. rendű vádlott engedéllyel tartott vadászfegyvereit. Vadászati jogosultsággal sem rendelkeztek, de egy erdőben elejtettek egy 1 millió forintot érő szarvasbikát. Az állat tetemét ismeretlen helyre vitték, a trófeáját és a fegyvereket a IV. rendű vádlott házában elrejtették.

Egy igazoltatásnál buktak le, a rendőrök kocsijukban friss vérnyomokat fedeztek fel, előállították őket. Erről tudomást szereztek barátaik (IV., V. és VI. rendű vádlottak), akik a bizonyítékokat igyekeztek eltüntetni.

A rendőrök az I. rendű vádlott lakóhelyén megtalálták azokat a fegyvereket is, melyeket édesapja, a III. rendű vádlott még 2015 nyarát követően adott át neki, noha tudta, hogy fiának nincs fegyvertartási engedélye. A nyomozás derítette ki azt is, hogy a két orvvadász 2016 őszén elütött egy dám szarvasborjút, amit a IV. rendű vádlott házához vittek, ahol szétbontották, illetve az I. rendű vádlott 2017 januárjában ellopott egy trófeás szarvaskoponyát is.

 

 

 

Az ügyészség az I. és II. r. vádlottakkal szemben – akik őrizetben is voltak korábban, jelenleg lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt állnak – végrehajtandó börtönt és közügyektől eltiltást, a III., IV. és VII. r. vádlottakkal szemben felfüggesztett börtönt, az V. és VI. r. vádlottakkal szemben pedig pénzbüntetést indítványozott.

 

 

 

Kaposvár, 2018. február 8.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik