Belföld

Dolgoztatták, bezárták, verték

Emberrablás miatt kell felelniük.

A Veszprém Megyei Főügyészség emberrablás miatt emelt vádat egy család öt tagja ellen. Szeptemberben a náluk alkalmi munkát végző férfit azzal gyanúsították, hogy pénzt lopott tőlük. Ő ezt tagadta, ezért bántalmazták, a szabadon bocsátását a pénz visszaadásától tették függővé.

A vádirat szerint a Veszprémhez közeli faluban élő házaspár kocsijából eltűnt 1.800 euró. A lopással a két vádlott a náluk már évek óta alkalmi munkákat végző, az autójukat előző nap kitakarító sértettet gyanúsította. Gyanújukat a szomszédos településen élő fiukkal és menyükkel is megosztották, akiknél a sértett aznap dolgozott.

Azért, hogy a történtek végére járjanak, a családból két fiatalabb nő, a házaspár menye és lánya a sértett övtáskájából megszerezték lakása kulcsait, és tudta nélkül átkutatták a házát. A pénznek nem akadtak nyomára. Miután ezt a családfővel közölték, a férfi elhatározta, hogy megveri a sértettet, ha az a pénzt nem adja vissza.

A pénz visszaszerzése érdekében a fiatalabb férfi azt mondta a sértettnek, hogy az apjánál kell munkát végezni, ezért kocsival odaviszik. Mindannyian a szülői házhoz mentek, ahol a bejárati ajtót bezárva a sértettet az emeletre hívták, ott leültették, majd kérdőre vonták a pénz eltűnése miatt. A sértett tagadott, mire a két férfi megverte, a fiatalabb a padlón fekve is rugdalta.

A két férfi a sértett szabadon bocsátását a pénz visszaadásától tette függővé, míg a bántalmazásnál jelenlévő nők maguk is fenyegetőztek, illetve egyikük fakanállal ütötte a sértettet. A sértett az ütlegelés és rúgások miatt nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Ezért három bántalmazójának súlyos testi sértés bűntette miatt is felelnie kell.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik