Belföld

Veseműtét után került kómába az anya, most 120 millióból új életet kezdhetnek

Éber kómában van a 24 évesen megműtött Marika nyolc éve. Műhibapert nyert a családja, új életet kezdhetnek.

Beleállt egy perbe egy tiszavasvári család, akik most 120 millió forintot nyertek a nyíregyházi kórház ellen – derült ki az RTL Klub Házon kívül című műsorának előzeteséből. Nyolc éve az édesanya, Marika szervezete egy vesekőműtét után leállt a műtőasztalon. Az akkor 24 éves nőt újraélesztették, túlélte az esetet, de azóta éber kómában van, a család ápolja, de emiatt mindenüket elvesztették.

Marikát etetni, itatni, fürdetni és pelenkázni kell. A család elvesztette a házát, amit az eszközkezelőtől bérelnek. Marika édesapja így fogalmazott:

Minden elment. Szinte úgy, hogy tessék elképzelni, mikor hazahoztuk a kórházból, már akkor kéregetni kellett, mert a kórház felkért minket arra, csak akkor adják ki Marikát, ha az életmentő gépeket megvesszük.

Forrás: RTL Klub/ Házon kívül

Az anya kiskorú gyerekeit most a nagyszülők nevelik. A gyerekek régóta kinéztek egy szép házat, a nagyszülők pedig úgy döntöttek – mivel kikerült rá az eladó tábla –, hogy megveszik azt. Most már végre van miből, hisz megnyerték a műhibapert a kórház ellen. 120 millióból máshova is költözhetnének, de ragaszkodnak a városhoz. Az édesapa így indokolt:

Szeretek itt élni, megmondom, hogy miért. Azért, mert itt, ha szegények is vagyunk, de egybetartozunk.

(Kiemelt kép: RTL Klub/ Házon kívül)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik