Teréz körúti robbantás: fotózgatták a sérült rendőrnőt

Egy hajléktalan szemtanú isteni érzést érzett, valami gyanús volt neki, ezért nem is ért a csomaghoz.
Kapcsolódó cikkek

A tanúkat hallgatta meg a Fővárosi Törvényszék a Teréz körúti rablás ügyében a harmadik tárgyalási napon, tudósít az Index.

Egy hajléktalan férfi, aki kis híján hozzányúlt a bombát rejtő hátizsákhoz, arról beszélt, isteni érzést érzett, valami gyanús volt neki, ezért nem is ért a csomaghoz.

Azt mondta, hogy határozottan felismeri a vádlott P. Lászlót, a bíró azonban jelezte, hogy a robbantás másnapján a kihallgatáson egy fényképen egészen más férfiről is ugyanezt állította. Vallomása végén már azt mondta: nem biztos, hogy felismerné az elkövetőt.

A második tanú egy büntetés-végrehajtásban dolgozó férfi volt, aki elsőként ért a sérült rendőrökhöz.

Láttam, hogy egy sárga mellényes kék kabátos ember feküdt a földön, közterületesnek gondoltam először. Kicsavart állapotban feküdt, oldalra fordítottam, akkor láttam, hogy rendőr

– fogalmazott.

A lap tudósítása szerint a férfi elismerte, a füst és a por miatt ha lett is volna a helyszínről távozó gyanús személy, akkor sem vette volna észre.

Kiabálva kérdezte, van-e orvos, ápoló. Sokan odamentek a rendőrnőhöz és fotózni kezdték, ezért káromkodva zavarta volna el őket, sikertelenül.

 

A következő tanú elmondása szerint felismeri a vádlottat, akit a robbantás után látott a közelben egy boltnál. Sőt, úgy emlékszik, hogy néhány nappal később is találkozott vele ugyanabban az utcában.

Unta a tárgyalást a Teréz körúti robbantó
„Meddig tart?" Ezt kérdezte a bírótól, amikor tárgyalásán az életveszélyesen megsérült rendőröket hallgatták meg. 

Kiemelt kép: Fotó: Fülöp Dániel Mátyás/24.hu