Belföld

Ötezer forintért ölt, 16 évet kapott

A perkátai férfi korábban többször kapott kölcsön 85 éves áldozatától.

Nem jogerősen tizenhat év fegyházra ítélte a Székesfehérvári Törvényszék azt a húszéves perkátai férfit, aki egy éve ötezer forintért leszúrta 85 éves ismerősét.

A bíróság előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölésben találta bűnösnek, de az ítélet nem jogerős, mert ugyan a vádlott tudomásul vette, de a védő a büntetés enyhítéséért, az ügyész a cselekmény minősítésének megváltoztatása és a büntetés súlyosítása érdekében fellebbezést jelentett be.

A vádlott a másodfokú határozathozatalig előzetes letartóztatásban marad.

Mint korábban megírtuk, a férfi tavaly február 10-én este felkereste 85 éves ismerősét, hogy pénzhez jusson. Korábban többször kapott tőle kölcsönt, de akkor elhatározta, hogy akár a sértett élete árán is pénzhez fog jutni.

Bemászott az ingatlan udvarára, elvett az idős embertől ötezer forintot, majd egy késsel szíven szúrta őt. A sértett még be tudott menni segítségért a házba, s kérte élettársát, hogy hívja a mentőket, de azután összeesett és meghalt.

Szíven szúrta áldozatát a 20 éves perkátai fiú
A gyanúsított szerint mindez baleset volt. A fiatal alig pár házra lakott az áldozattól, a terhes barátnőjével. Az idős ember többször adott neki kölcsön.

Mint korábban írtuk, néhány hete saját édesanyját szúrta le szintén egy perkátai férfi.

Agyonszúrta az anyját egy perkátai férfi
A helyszínen elfogták a rendőrök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik