Belföld

Ma ónos eső, holnap kiadós eső

eső (eső, zápor, időjárás előrejelzés, )
eső (eső, zápor, időjárás előrejelzés, )

Ma, vagyis szerdán többnyire borult lesz az ég, de néhol lehetnek átmenetileg gyengébben felhős körzetek. Eleinte többfelé számíthatunk csapadékra; a Nyugat-Dunántúlon és az északi tájakon hó, másutt döntően eső, néhol havas eső várható, csupán kora délelőttig eshet a Dunántúl keleti felén és középen ónos eső is – olvasható a Kiderül.hu időjárás-jelentésében. Kora délutántól átmenetileg hosszabb időszakokra szünetelhet a csapadéktevékenység.

A keleties szél többfelé megélénkül, néhol megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +10 fok között várható, 5 fok fölé a Dunántúl déli felén és az Alföldön melegszik fel a levegő, leghidegebb pedig az Alpokalján lesz. Késő estére 0 és +5 fok közé hűl le a levegő.

Csütörtökön még rosszabb lesz az idő. Akkor is borult lesz az ég, és országszerte várható további csapadék: a Nyugat-Dunántúlon havazás, havas eső, eső egyaránt eshet, másutt nagyrészt esőre kell számítani, amelyet késő délutántól nyugat felől – miközben gyengül, lassan szűnik a csapadék – a középső országrészben havas eső, hó válthat fel. Az északnyugati, északi szél néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 7 fok között alakul.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik